Ingezonden persbericht


Persbericht

Borland benoemt Jan Vels Jensen tot EMEA Marketing Director en Peter Morowski tot hoofd R&D

Amstelveen, 6 september 2006 - Borland Software Corporation (NASDAQ: BORL), marktleider op het gebied van Software Delivery Optimization (SDO), heeft Jan Vels Jensen aangesteld als EMEA Marketing Director. Jensen heeft meer dan vijfien jaar marketingervaring binnen de IT-industrie. Hij is in juli begonnen bij Borland. Tevens is Peter Morowski aangesteld als senior vice president of engineering. Morowski brengt 25 jaar ervaring in het vormgeven van de IT-strategie en het beheren van software bij organisaties als Dell, IBM/Tivoli en Novell met zich mee. Hij zal verantwoordelijk zijn voor de R&D-organisatie van Borland.

Peter Morowski gaat leiding geven aan de gehele R&D-organisatie. Hij wordt verantwoordelijk voor het ontwikkelen van Borland s producten en technologie-investeringen tot hooginnovatieve, next-generation Application Lifecycle Management (ALM)-oplossingen. Morowski neemt de functie over van Rick Jackson, die nu de functie van Chief Marketing Officer bekleedt.

Ik ben opgetogen over deze nieuwe functie bij Borland op dit moment van veranderingen. Ik wil de innovaties waar dit bedrijf altijd om bekend heeft gestaan blijven aanmoedigen , zegt Morowski. Mijn ervaring in het leiden van grote softwareorganisaties, en mijn overtuiging dat Borland een kans heeft de manier waarop software wordt geleverd werkelijk te veranderen, zorgt voor een natuurlijke combinatie, die bij me past.

Jan Vels Jensen is binnen Borland verantwoordelijk voor de marketingactiviteiten en zal verder gaan met het uitbouwen van het merk Borland. Hij moet daarmee de positie binnen de industrie versterken als de marktleider op het gebied van Application Lifecycle Managment (ALM). Jensen komt van Macromedia, waar hij twee jaar de functie van EMEA Marketing Director heeft bekleed. In deze rol was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van alle marketingactiviteiten. Jensen heeft ook meerdere posities bekleed bij Oracle, zowel in Europa als in de Verenigde Staten.

Jan Vels Jensen zegt over zijn nieuwe functie: Borland is in een unieke positie om een leidende rol op het gebied van ALM op zich te nemen en ik ben verheugd Borland te versterken in deze belangrijke periode. De kansen zijn er en ik kijk ernaar uit Borland te helpen bij het uitbuiten van deze kansen. We kunnen dit alleen doen door gefocust te blijven, een foutloze uitvoering en door het inzetten van ons netwerk.

###

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Borland
Borland Software Corporation (NASDAQ: BORL) is opgericht in 1983 en wereldwijd marktleider op het gebied van Software Delivery Optimization. Het bedrijf levert software en diensten die mensen, technologieën en processen met elkaar verbinden om de business value van software te maximaliseren. Meer informatie over de levering van kwaliteitssoftware op tijd en binnen het budget is te vinden op http://www.borland.com.

Borland brand and product names are trademarks or registered trademarks of Borland Software Corporationor or its subsidiraries in the United States and other countries.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Maud Geerbex van LEWIS Global Public Relations: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: maudg@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com


---

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com