Katwijk

Verdachte van diefstal aangehouden

Agenten hebben woensdag 6 september een 22 jarige Hagenaar aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Princestraat. De politie kreeg om 03.40 uur de melding dat er ongeveer zes personen met brommers probeerden in te breken in het bedrijf. Bij het aanrijding zagen de agenten een man wegrennen in de richting van de Lijdweg. De verdachte werd kort daarna aangehouden. Uit de winkel bleek een hoeveelheid kledingstukken gestolen te zijn. De dieven waren binnengekomen door de voordeur te vernielen. De politie stelt een onderzoek in.

Lisse

Relatieproblemen

De politie heeft op dinsdag 5 september bemiddeld in een relationele ruzie waarbij meerdere personen betrokken raakten, allen bekenden van elkaar. De ruzie vond plaats op het Rembrandtplein in Lisse. Een 44 jarige vrouw uit Lisse is uiteindelijk aangehouden nadat zij met haar auto op een 42 jarige man uit Lisse, een vriend van haar ex-man was ingereden. De man deed aangifte bij de politie. De vrouw verklaart dat haar dochter bedreigd werd en dat zij haar wilde beschermen en daarom in de auto stapte. De vrouw was echter onder invloed van alcohol en werd aangehouden. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 425 ug/l, terwijl de limiet in het verkeer 220 ug/l is. De politie zet het onderzoek naar het incident voort. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leiden

Illegale collectanten

De politie waarschuwt voor illegale collectanten. Twee melders uit Leiden Noord belden dinsdag 5 september de politie nadat er meerdere collectanten aan de deur waren geweest, terwijl wettelijk is vastgesteld dat er per week één collecte actief mag zijn in een wijk. Voor deze week is een vergunning afgegeven aan het KWF Kankerbestrijding.

Leiden

Aanhoudingen voor bezit en handel verdovende middelen

De politie heeft woensdagnacht 6 september rond 01.00 uur op de Herensingel twee mannen aangehouden voor het bezit danwel de handel in verdovende middelen. Agenten zagen de twee daar lopen en herkende in één van hen een drugsdealer. Het leek er op dat er aanstalte gemaakt werd om iets te verhandelen toen een 3e man verscheen. De agenten besloten daarop op de mannen af te stappen. Onmiddellijk ledigden een 39 jarige man uit Leiden en een 43 jarige man uit Velp hun zakken en zagen de agenten vier bolletjes met vermoedelijk cocaïne op straat vallen. Bij een nader onderzoek aan hun kleding kwamen nog enkele wikkels met vermoedelijk cocaïne tevoorschijn. Tegen beide verdachten stelt de politie een nader onderzoek in en zijn daarvoor ingesloten.

Gouda

Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft woensdagnacht 6 september het rijbewijs ingevorderd van een 39 jarige automobilist uit Reeuwijk. De man werd rond 01.10 uur op de Bodegraafseweg gecontroleerd. De agenten stelden drankgebruik door de man vast. Na zijn aanhouding volgde een ademanalyse met als uitslag 695 ug/ (limiet 220 ug/l.). De politie vorderde daarop het rijbewijs in en maakt proces-verbaal op.

--- einde berichten ---