Politie Groningen

Woensdag 6 september 2006

Vandaag zijn er 10 persberichten

Provincie Groningen, 06-09-2006

Groningen: overstekend meisje op zebrapad aangereden

Een 11-jarig meisje uit Groningen is dinsdagmiddag op de Van Iddekingeweg gewond geraakt bij een ongeval. Het meisje was de voetgangersoversteekplaats opgerend, waarna een 82-jarige automobilist haar niet meer kon ontwijken. Het meisje werd aangereden en kwam ten val. Zij werd met verwondingen aan het gezicht naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: auto en voetganger botsen

Een 51-jarige man uit Groningen is dinsdagavond bij een aanrijding gewond geraakt. De Stadjer was aan het trimmen. Op de kruising Beijumerweg met de Granpre Moliereweg zag een stapvoets rijdende automobilist, een 48-jarige man uit de stad, hem over het hoofd. De jogger kwam door de aanrijding ten val. Hij werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: politie houdt dreigende winkeldief aan

De politie heeft dinsdagavond in de Korenstraat een 48-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal met geweld. De verdachte had videobanden uit de schappen van een videotheek aan de Nieuwe Ebbingestraat weggenomen. Hij verliet vervolgens de videotheek. Een 28-jarige werkneemster sprak de verdachte op straat aan. Hierop uitte de winkeldief bedreigingen naar de vrouw. Zij liet de man daarom gaan. De politie wist de verdachte even later op heterdaad in de kraag te vatten. De Stadjer werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: Aduarder rijdt 62 km/uur te hard

De politie heeft dinsdagavond op de Beneluxweg het rijbewijs van een 29-jarige man uit Aduard ingevorderd. De agenten zagen de verdachte in zijn auto met hoge snelheid passeren. Zij constateerden dat de automobilist 112 km/uur had gereden op een weggedeelte waar 50 km/uur is toegestaan. Door de forse overschrijding van de maximumsnelheid moest de 29-jarige zijn rijbewijs inleveren.

Groningen: al gaat de leugen nog zo snel

De politie heeft dinsdagnacht op de Kraneweg een 22-jarige man uit Driesum aangehouden. Tijdens een verkeerscontrole kon de Fries zich niet legitimeren. Al snel bleek dat hij een valse naam, die van zijn broer, had opgegeven. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Ook was niet zijn auto niet verzekerd. De verdachte had dubbel pech, want hij bleek ook gesignaleerd te staan voor een zaak in Utrecht. De man werd ingesloten en zal vandaag worden overgedragen aan de Utrechtse politie. De auto van de verdachte werd in beslag genomen.

Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op meerdere locaties een snelheidscontrole gehouden.

Winsumerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1350, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Laan 1940-1945: aantal geregistreerde voertuigen: 1337, aantal overtredingen: 116, hoogst gemeten snelheid: onbekend, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1800, aantal overtredingen: 68, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen: dakloze man beledigt agente

De politie heeft dinsdagmiddag op het Martinikerkhof een 25-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden voor belediging. Politieagenten zagen dat een man, die naast de verdachte zat, alcoholhoudende drank dronk. Bij het aanspreken, bleek de fles drank te zijn verdwenen. Op het moment dat de dienders naar de verdwenen alcoholfles zochten, beledigde de 25-jarige een agente door haar uit te schelden. Hij werd direct aangehouden. De man verzette zich tegen zijn aanhouding. Hij kon echter met gepast geweld worden aangehouden. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. De man, die alcohol had genuttigd, bekende overigens na de aanhouding, dat hij in het bezit was geweest van port. Deze bekentenis bleef echter zonder gevolgen.

Sappemeer/Veendam: Duitsers veel te snel

Twee inwoners van Duitsland zullen zich hun bezoek aan Nederland nog geruime tijd heugen; beiden konden hier hun rijbewijs achterlaten. Een 25-jarige man uit Weener haalde gisteren in Muntendam op zijn motor een onopvallende politieauto met hoge snelheid in. Aan een stopteken werd geen gehoor gegeven De tocht leidde naar Veendam waarbij binnen de bebouwde kom de naald van de snelheidsmeter tot 160 kilometer opliep. De motorrijder werd uiteindelijk op de G. Veenhuizenstraat staande gehouden. De man mocht ter plekke alternatief vervoer gaan regelen. Hij kan bovendien een proces verbaal tegemoet zien.

Een 26-jarige automobilist uit Hamm maakte het eveneens bont. Hij haalde gisteravond kort na de grensovergang Nieuweschans op autosnelweg A7 met forse snelheid een onopvallende politiemotor in. De snelle Duitsers wist tot Sappemeer het gas erop te houden waarbij de snelheid af en toe opliep tot ongeveer 200 kilometer per uur. Ook deze Duitse ingezetene mocht zijn rijbewijs inleveren. Hij kon ook gelijk een boete van 370 euro betalen.

Winschoten: opgepakt na stennis

Een 44-jarige man maakte gistermiddag amok in het centrum van Winschoten. De man viel winkelpersoneel lastig en sloeg met een metalen voorwerp de autoruit in van een voorbijganger die hij daarvoor ernstig had bedreigd. Ook sprong hij op straat voor een lesauto. De formeel in Groningen wonende man werd door de politie in een coffeeshop aangehouden. Hij is overgedragen aan de geestelijke gezondheidszorg.

Delfzijl: aangehouden na aanrijding

Een 19-jarige inwoner van Spijk werd gisteravond aangehouden nadat hij stennis had geschopt na een aanrijding in Delfzijl. De man was op het Schuitenzand in botsing gekomen met de auto van een Delfzijlster. Toen deze hem hierop wilde aanspreken, zou de man opzettelijk nog een keer tegen de auto van de man uit Delfzijl zijn aangereden. Bij zijn aanhouding door de politie probeerde de verdachte een agent een kopstoot te geven. De man zag bij zijn aanhouding kans een doosje met mogelijk cocaïne aan een omstander te geven. De politie kon dat alsnog in beslag nemen. De man is ingesloten. In een eerste verklaring ontkende hij, dat hij opzettelijk tegen de auto van de man uit Delfzijl was gereden. Over de inhoud van het doosje met de vermoedelijke drugs zei hij niets te weten.