AutoRai

Citroën C-Métisse: passie en verstand

(9/6/2006)
Citroën benut de Mondial de lâAutomobile in Parijs voor de introductie van de C-Métisse. Met deze concept car onderzoekt Citroën op basis van passie en verstand nieuwe wegen naar puur rijplezier. De C-Métisse heeft het karakter van een coupé met de bijbehorende comfortabele uitrusting en sportieve prestaties. Tegelijkertijd beschikt het studiemodel over eigenschappen die het milieu ontzien.
Met zijn elegante proporties, opvallende uiterlijk, spectaculair vormgegeven portieren en het veelvuldig gebruik van chroom doet deze chique vierzits coupé de passie voor prestigieuze Grandes Routières herleven.

De C-Métisse is duidelijk een auto die niet alleen de toeschouwer onberoerd laat. Hij combineert een sensationeel rijgedrag met de nieuwste technologieën en een nieuw ontwikkelde high performance diesel-hybride aandrijflijn.

De C-Métisse is gebaseerd op dezelfde toekomstgerichte toepassingen die Citroën aan het begin van dit jaar introduceerde met de C4 HDi hybride. Er is echter één belangrijk verschil: de elektromotoren bevinden zich in de achterwielen. Deze configuratie past beter bij het prestatiepotentieel van dit voertuig en verbetert bovendien de grip van de achterbanden op het wegdek. Het design is volledig afgestemd op het specifieke karakter van de C-Métisse en weerspiegelt de expertise van Citroën op het gebied van hybride concepten. Ook onderstreept Citroën hiermee haar sterke bedoelingen om voor toekomstige modellen zowel het brandstofverbruik als de emissie van CO sterk te verlagen.

Als voertuig met een uiterst luxueuze en complete uitrusting legt de C-Métisse ook sterk de nadruk op comfort voor de passagiers. Het enorm ruime interieur biedt dan ook plaats aan drie uitzonderlijk comfortabele, met wit leder beklede fauteuils.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster