AutoRai

Citroën C4 Picasso: de eerste 'visiospace'

(9/6/2006)
De nieuwe compacte MPV van Citroën, de C4 Picasso, die zijn debuut maakt op de Mondial de lâAutomobile 2006 in Parijs, wordt vanaf oktober in Frankrijk op de markt gebracht. In de meeste andere Europese landen wordt hij in de loop van het laatste kwartaal van 2006 gelanceerd.
Op de markt van de compacte MPV's brengt Citroën met de C4 Picasso, naast de succesvolle Xsara Picasso, nu twee MPV's die qua stijl en prestaties compleet verschillen.

Met zijn grote glasoppervlak en ruime moduleerbare interieur is de C4 Picasso de eerste âvisiospaceâ.

De nieuwe MPV kan maximaal zeven personen comfortabel vervoeren. Er is aan alles gedacht om het leven aan boord voor alle inzittenden zo eenvoudig, aangenaam en veilig mogelijk te maken.
* Een ongeëvenaard uitzicht en een buitengewoon licht interieur, met name dankzij de âGrand Angleâ panoramische voorruit;
* Voorin is er volop ruimte dankzij de innovatieve bestuurdersplaats in combinatie met de bediening van de nieuwe elektronisch bediende zes-versnellingsbak;

* Het buitengewone comfort en de uiterst royale laadvolumes trekken zeer de aandacht;

* Dankzij het modulaire design met zijn ingenieuze verplaatsbare zitrijen kan de indeling snel en eenvoudig worden gewijzigd;
* Het leven aan boord is aangenaam voor iedereen; alle inzittenden kunnen beschikken over een ruim en stil interieur, een aangename temperatuur en zonder nare luchtjes;

* De wielophanging is zeer comfortabel, met name dankzij de pneumatische vering voor de achterwielen;

* Het rijden is eenvoudiger en veiliger dankzij voorzieningen die nooit eerder worden toegepast in het segment van de compacte MPV's.

De C4 Picasso beschikt vanaf het instapniveau over een groot aantal comfortverhogende uitrustingskenmerken en veiligheids-voorzieningen. Veel aandacht is ook besteed aan de kwaliteit van het interieur. De gebruikte materialen zijn fraai en voelen prettig aan (chroom en glanzend zwart, glad afgewerkte lak, dashboard en portierpanelen van een materiaal met fijne structuur).

Vanaf de introductie kan worden gekozen uit vier soepele en uitstekend presterende motoren: de 1.8i 16V en de 2.0i 16V benzinemotoren van respectievelijk 125 pk en 143 DIN pk, en de dieselmotoren 1.6 HDiF en 2.0 HDiF van respectievelijk 110 en 138 pk. Al deze motoren voldoen aan de Euro IV-normen, terwijl de dieselmotoren zijn voorzien van een standaard roetfilter (FAP). De motoren kunnen â afhankelijk van de markt â worden geleverd in combinatie met drie versnellingsbakken: handgeschakeld, automaat of de nieuwe elektronisch bediende zes-versnellingsbak.

Met zijn sterke persoonlijkheid, zijn afmetingen (4,59 m lang, 1,83 m breed en 1,66 m hoog) en zijn prestaties is de C4 Picasso een logische aanvulling van de reeks MPV's van Citroën. De complete lijn omvat nu drie zeer verschillende, elkaar aanvullende modellen: de compacte MPV's Xsara Picasso en C4 Picasso en de grote MPV C8.

De C4 Picasso wordt geproduceerd in de fabriek in Vigo, Spanje.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster