Gemeente Enschede

Documentaire over de vuurwerkramp in Enschede op Discovery Channel

woensdag 06-09-2006

Persverklaring

Persverklaring van het gemeentebestuur naar aanleiding van de documentaire over de vuurwerkramp in Enschede op Discovery Channel op dinsdag 5 september

Het college van B&W van Enschede heeft gisteren gekeken naar de documentaire op Discovery Channel over de vuurwerkramp van Enschede die op op 13 mei 2000 plaatsvond. De brandweer- waarvan medewerkers deelnamen en adviseerden- zagen de documentaire eerder in besloten kring.

Het college is, ongetwijfeld net zoals veel mensen die de uitzending gisteren ook bekeken, wederom getroffen door de omvang van de ramp en de enorme impact die deze gebeurtenis op velen gemaakt heeft en zo'n diepe wond in onze stad sloeg.

Het college hoopt van ganse harte dat de slachtoffers van de vuurwerkramp -die ervoor gekozen hebben ook naar de documentaire te kijken- dat het kijken heeft bijgedragen aan de verwerking en niet opnieuw leidt tot verdriet. Een bijzonder woord van medeleven spreekt het college uit naar hen die geliefden verloren hebben. Tegelijkertijd wil het college haar bewondering uitspreken voor iedereen die heeft bijgedragen aan hulp en ondersteuning tijdens en na de ramp. Bijzonder trots is het college op de veerkracht en de solidariteit die onze stad ook nu nog kenmerkt. Deze veerkracht en solidariteit heeft bijgedragen aan de succesvolle wederopbouw, zichtbaar in de nieuwe wijk Roombeek en de vele initiatieven van de bewoners.


---