KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

6-9-2006

Nederlands 29er team 5e op Eurocup

Op 2 en 3 september heeft het Nederlands 29er team Kaj Böcker en Jason Hogendoorn bewezen met de beste van Europa mee te kunnen. Op het prachtige Silvaplanameer in Zwitserland eindigde het duo als vijfde met evenveel punten als het op de vierde plaats geëindigde Grieks team.

Zaterdag en zondag waaiden er een stevige Maloya bergwind van kracht 5 tot 6. Op het heldere water van het bergmeer ontstonden ideale wedstrijdzeilomstandigheden en werden topsnelheden gehaald. Na de eerste dag stonden Jason en Kaj zelfs derde. In de eerste serie wedstrijden zondag had het team last van een haperende genaker waardoor er niet meer in zat dan een 6e en 7e plaats. Tijdens de pauze werd het hele systeem door de mannen opnieuw geïnstalleerd en
noteerden zij in de eerste wedstrijd van de tweede serie een 4e plaats. In de afsluitende wedstrijd lagen zij de gehele wedstrijd op een keurige tweede plaats. Een windshift 100m voor de finish zorgde ervoor dat een aantal boten er voorbij konden en er niet meer in zat dan een zes.

Met deze vijfde plaats bevestigen zij hun positie in de Europese 29er zeiltop.

Uitslagen:

1 Argentina 12 punten

2 Denemarken 13 punten

3 Zwitserland 23 punten

4 Griekenland 32 punten

5 Nederland 32 punten

6 USA 35 punten

E-mailadres:info@shipsshop.nl