Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Samen aan de slag in de Oleanderbuurt

Woningcorporatie Vestia, de deelgemeente Feijenoord en bewoners uit de Oleanderbuurt pakken de woonoverlast aan met een leefbaarheidscampagne.

Niet tevreden
De bewoners van de Oleanderbuurt in Bloemhof zijn niet zo tevreden over de kwaliteit van hun leefomgeving. Mensen zijn niet altijd blij met de mate van veiligheid, netheid en rust in hun wijk. Ook qua gezelligheid zou er wel wat mogen veranderen. Dat zijn de belangrijkste uitkomsten van een tevredenheidsonderzoek, uitgevoerd door Vestia Rotterdam Feijenoord.

Actieve betrokkenheid
Vestia en de deelgemeente Feijenoord starten daarom binnenkort een campagne om te zorgen dat de wijk weer schoon, rustig en gezellig wordt. Ook bewoners worden daar actief bij betrokken.

Schone start
De campagne begint met een grote schoonmaak, de zogenaamde 0-beurt. In de week van 18 tot en met 22 september rijden Roteb en een schoonmaakbedrijf in de middaguren stapsgewijs door de Oleanderbuurt. Bewoners kunnen grofvuil (= alles wat niet in de container past) en zaken als oude koelkasten en vriesapparaten aan de straat zetten. Daarnaast worden de portieken grondig gereinigd. Er is een schema waarin staat welke straat wanneer aan de beurt is.

Nieuwsbrieven
In de Oleanderbuurt zullen posters te zien zijn, rondom de themas schoon, rust en gezelligheid. Ook ontvangen bewoners nieuwsbrieven met informatie over waar men zijn beklag kan doen over diverse vormen van woonoverlast. En ook hoe bewoners zelf kunnen bijdragen aan een prettige buurt.

Veiligheid het belangrijkste
Uit het onderzoek blijkt dat bewoners uit de Oleanderbuurt veiligheid het belangrijkste vinden (51%), gevolgd door schoon & netheid (21%), contact met medebewoners (21%) en tot slot de mate van rust (18%).

(poster: Voor de leefbaarheidscampagne ontwikkelde Vestia drie posters die bij de start van de 0-beurt in de buurt worden verspreid. De bedoeling is dat mensen ze achter hun raam plakken, waarmee ze vervolgens kans maken op een prijs.)