Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Eerste Zoneparc in Rotterdam officieel geopend!

Leonard Geluk, wethouder Jeugd, Gezin en Onderwijs van de gemeente Rotterdam, opende dinsdag 29 augustus het eerste Zoneparc van Rotterdam, in Katendrecht, op het schoolplein van de openbare basisschool De Schalm.

Uitdagend schoolplein
Een Zoneparc is een schoolplein dat is omgebouwd tot een uitdagend schoolplein met verschillende zones en verschillende speeltoestellen. Drie zones met duidelijke regels zijn de basis: de blauwe Multi Activiteiten Zone, de gele Chill-out Zone en de rode Sport Zone. De zones worden verbonden door een oranje hartlijn.

Capoeira
Regen dreigde bij de opening van het Zoneparc roet in het eten te gooien, maar dat had gelukkig geen invloed op het programma van activiteiten. Na de officiële opening namen de kinderen het plein sportief in gebruik door mee te doen aan een workshop capoeira, een Braziliaanse vechtkunst met veel beweging. De volwassenen konden na een kopje koffie/thee bij de Katendrechtse Bewonersorganisatie meer informatie krijgen over het Zoneparc.

Meer sport en spel
Met de Zoneparcs wil de gemeente schoolgaande kinderen van vier tot en met twaalf jaar stimuleren meer te bewegen. Vooral schoolgaande meisjes worden aangezet om mee te doen aan sportactiviteiten. De parcs kunnen indirect ook bijdragen tot minder pesten. Sportverenigingen en het sportbuurtwerk kunnen buiten schooltijd, in de weekeinden en tijdens de vakantieperiodes, gewoon gebruik blijven maken van het plein.

(foto: Workshop capoeira
Zoneparc: schoolgaande kinderen stimuleren om meer te bewegen.)