Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Actie Vrij zicht in de Dalenbuurt

De deelgemeente Feijenoord, Bewonersorganisatie Vreewijk, Politie, COM.WONEN en Stichting Welzijn Feijenoord hielden zaterdag 2 september gezamenlijk de actie Vrij zicht in de Dalenbuurt.

Startschot
De actie in deze Vreewijkse buurt (lees: Dennendaal, Sparrendaal en Hovendaal) was gericht op veiligheid en inbraakpreventie. Portefeuillehouder René Kronenberg van de deelgemeente Feijenoord en René Slot van COM.WONEN gaven het startschot.

Doe-zaken
Om iets aan het gevoel van onveiligheid in de buurt te doen, was tevoren een aantal doe-zaken met de bewoners afgesproken. Er werden heggen gesnoeid en onkruid en overmatig groen verwijderd. Dit om beter zicht te krijgen op de achterpaden. In de buurt stond een grote touringcar geparkeerd, waar informatie verkrijgbaar was over het aanbrengen van veilig hang- en sluitwerk.

Napraten
Bij Handbalvereniging Atomium praatten de deelnemers aan de actie Vrij zicht in de Dalenbuurt onder het genot van een drankje nog gezellig na. Het buitenveld van deze vereniging is in augustus trouwens ook flink onder handen genomen en voorzien van een nieuwe toplaag (foto).

(foto: Paden werden vrijgemaakt van overmatig groen Het gerenoveerde buitenveld van Atomium.)