Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Nominaties Bedenk het beste souvenir van Rotterdam Zuid!

In mei van dit jaar schreven Projectbureau Kansenzones van de gemeente Rotterdam en de deelgemeenten Charlois en Feijenoord een prijsvraag uit voor het beste souvenir van Rotterdam Zuid. Met als doel Rotterdam Zuid een positieve impuls te geven.

29 inzendingen
Ondernemers en bewoners van Zuid werden opgeroepen (samen) een uniek en typisch Zuid-souvenir te bedenken. Onlangs kwam de jury bij elkaar om alle inzendingen te beoordelen. Uit negenentwintig inzendingen werden vijf ideeën genomineerd.

Bekendmaking prijswinnaars
Wie de uiteindelijke winnaars zijn, maakt juryvoorzitter wethouder Dominic Schrijer op zaterdag 9 september om 12.45 uur bekend tijdens het grote Boulevard Zuid feest op de Beijerlandselaan (tegenover het winkeleiland C1000).

Genomineerden
In willekeurige volgorde zijn de volgende ideeën en inzenders genomineerd voor de prijzen:

1. Chocolaatje op Zuid, van Jim van der Put, Studio Stad;
2. De Rotterdam Zuid-bester, van Thomas van Zeijl, ResQ2;
3. Kompas met de naald naar het zuiden, van Stella de Jong, De Nieuwe Unie;

4. De mascotte van Zuid, van Jim van der Put, Studio Stad;
5. Documentmap gemaakt van overtollig affichemateriaal van evenementen op Zuid, van Jos van der Meulen

Prijzen
De eerste prijs is een buurtfeest voor bewoners of een promotiecampagne voor ondernemers ter waarde van 5.000,-. De winnaar van de tweede prijs krijgt een luxe hotelovernachting én diner in Hotel New York en de derde prijswinnaar krijgt een dinerbon te besteden bij restaurants die zijn aangesloten bij www.lekkeruitopzuid.nl.

Juryleden aanwezig
Op het grote Boulevard Zuid feest zijn ook de andere juryleden aanwezig om de winnaars te feliciteren: Dagmar Oudshoorn, voorzitter van het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord, Dick Lockhorst, voorzitter van het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois, André de Groot, projectleider Economische Kansenzones en Harry Schumacher, ondernemer/kunstenaar.

(foto: De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het grote Boulevard feest vindt plaats op het Strijenseplein, tegenover C1000.)