Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Laatste afvalcontainer geplaatst

Begin 1999 was Afrikaanderwijk de eerste Rotterdamse wijk, na de proef in Spangen, waar afvalcontainers de grond in gingen. Deze containers hebben intussen een nieuwe veiligheidsvloer gekregen.

Paul Krugerstraat
Maandag 4 september plaatste deelgemeentebestuurder Robbert Baruch (Buitenruimte) de laatste afvalcontainer met nieuwe veiligheidsvloer aan de Paul Krugerstraat, ter hoogte van het deelgemeentekantoor (foto).

Veilig tijdens het legen
De veiligheidsvloer komt omhoog als de container uit de betonnen put wordt opgehesen. Daardoor kan niemand in de bijna drie meter diepe put vallen. Dit is een essentieel onderdeel van de veiligheid tijdens het legen. Alle vloeren in de Afrikaanderwijk zijn nu vervangen.

Roerig
In Afrikaanderwijk begon het in 1998 met roerige bewonersavonden. De bewoners waren zeer sceptisch over de komst van ondergrondse afvalcontainers. Toen de afvalcontainers er uiteindelijk stonden, toonde de bewonersorganisatie zich zeer verantwoordelijk voor het gebruik ervan. Dit ging zelfs zo ver dat mensen toneellessen namen om via een heuse Schoonkaravaan aan medebewoners duidelijk te maken, hoe zij de afvalcontainers moeten gebruiken.

Vooruitgang
In Rotterdam zijn nu meer dan 4.300 afvalcontainers geplaatst. Dit jaar volgen er nog 290. Uit onderzoek blijkt dat 84% van de Rotterdammers de containers als een vooruitgang zien. Reden voor de gemeente Rotterdam om te laten onderzoeken of er alsnog ondergrondse afvalcontainers in wijken kunnen komen, waar dit eerder nog niet mogelijk was.