Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Noppentegels weggehaald bij Huize Maasveld

Met de herinrichting van de Maashaven O.z. is er een stopplaats voor taxis en Vervoer-op-maatbusjes aangelegd in de parkeervakken tegenover de entree van Huize Maasveld.

Afritjes
Veel bejaarden maken daar gebruik van, bij het in- en uitstappen. Ze moeten het trottoir over, vervolgens een fietspad, en dan nog over een strook bestrating van enkele meters breed naast de parkeervakken. Er zijn daar op- en afritjes aangelegd, zodat mensen in rolstoelen, of met rollators en andere zaken gemakkelijk de stoep af en opkunnen, richting parkeervakken.

Handreiking
Op deze bijzondere plek heeft men bij uitzondering de brede dubbele rij noppentegels op het middenstuk weggehaald. Een handreiking van de deelgemeente Feijenoord naar de wat zwakkere bewoners met rollators. Het is vooral deze groep bewoners die gebruik maakt van dit stukje trottoir. De enkele rij noppentegels aan de stoeprand, bij de afrit naar het (drukke) fietspad is gebleven, als aanduiding voor blinden en slechtzienden. Rollators moeten daar dus overheen worden geduwd.