Gemeente Delfzijl

Besluitenlijst vergadering burgemeester en wethouders dELFZIJL

portefeuille burgemeester dhr. mr. C.J.D. Waal

1. Conceptverslag collegevergadering d.d. 22 augustus 2006

Conform concept vaststellen.

2. Besluitenlijsten vergadering Burgemeester en wethouders d.d. 22 augustus 2006

Conform concept vaststellen.

4. Gemeentelijke prioriteiten in beleidsplan 2007 van de regiopolitie.

De politie - via de raad - aangeven extra aandacht te besteden aan: Jeugdvandalisme; drank- en drugsoverlast; verkeerscontrole (brom-)fietsen (verlichting, snelheid, helm etc); andere dagelijkse ergernissen (rondhangen, vernielingen en imponeergedrag van jeugdigen)

6. Vorming van de Gemeenschappelijke Regeling Brandweer Rayon Noord (BRN).

1. De raad voorstellen om toestemming te geven aan de burgemeester en het College van Burgemeester en wethouders tot het aangaan van de Gemeenschappelijke Regeling Brandweer Rayon Noord (BRN); 2. kennis te nemen van het voornemen een overeenkomst aan te gaan met de gemeente Groningen waarvan de Hulpverleningsdienst heeft te gelden als uitvoeringsorganisatie van de Regionale Brandweer Groningen, met als onderwerp het regelen van de beroepspersoneelsvoorziening van de Brandweer Rayon Noord; 3. kennis te nemen van de conceptbegroting BRN 2006 en het meerjarenperspectief.

7. Benoeming onbezoldigd buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor één dag.

Mevrouw E.J. van Hoogdalem-Arkema te benoemen tot onbezoldigd buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor één dag op 3 november 2006 uitsluitend voor het voltrekken van een huwelijk.

portefeuille wethouder dhr. M. Joostens

8. Verlenging inhuur afdelingshoofd VROM ad interim.

De inhuur van het afdelingshoofd VROM ad interim te verlengen tot 31 december 2006.

portefeuille wethouder dhr. drs. J.R.A. Boertjens

9. Planning tweede rapportage 2006.


- planning vaststellen ten einde de tweede rapportage in november aan de raad te kunnen aanbieden;
- het seniorenconvent via de griffier hiervan in kennis stellen.

10. Rioleringsgeschil Gemeente Delfzijl- Groningen Seaports.
- in te stemmen met het principeakkoord betreffende het rioleringsgeschil tussen de gemeente Delfzijl en Havenschap Delfzijl/ Eemshaven, een en ander uit te werken in een nog vast te stellen overeenkomst;
- te besluiten tot overname van een gedeelte van het rioolstelsel van het Havenschap Delfzijl/ Eemshaven, te weten Complex I en II (Farmsumerpoort / Farmsumerhaven, Zeesluizen en Handelskade, en de raad voorstellen hiervoor een krediet beschikbaar te stellen van E 594.093,-

portefeuille wethouder mevr. T. van der Veen

11. Wet Voorzieningen Gehandicapten (WVG). BTW teruggaaf over vervoerskosten Regiotaxi Noord Groningen. Aanpassing Verstrekkingenboek gehandicapten.

Instemmen om per 31 augustus 2006 in hoofdstuk 2 (Vervoersvoorzieningen) onder punt 3.1. (blz. 14,15) van het Verstrekkingenboek voorzieningen gehandicapten 2002 de volgende tekst op te nemen: "Voor het gebruik van het collectief vervoer is de cliënt per rit de eigen bijdrage aan de gemeente verschuldigd. De hoogte van de eigen bijdrage wordt door de gemeente bepaald. De gemeente heeft het incasseren van deze eigen bijdrage uitbesteed aan het vervoerbedrijf dat belast is met de uitvoering van het collectief vervoer".