Ingezonden persbericht


Schrijfster Lydia Rood voor doktersroman naar Kenia

Schrijfster Lydia Rood reisde afgelopen week naar Kenia. Zij was daar om onderzoek te doen voor haar volgende - wel heel speciale - boek: een roman over passie en gezondheidszorg in Afrika.

Een heuse doktersroman! Dit initiatief van Dokters van de Wereld, Simavi en AMREF Flying Doctors binnen de campagne Kans op Gezondheid van NCDO heeft als doel het Nederlandse publiek op een verrassende manier te betrekken bij de noodzaak voor een betere gezondheid in ontwikkelingslanden.

Lydia Rood bezocht diverse projecten van de ontwikkelingsorganisaties. Zij maakte kennis met de hoofdrolspelers van haar roman: Afrikaanse en westerse artsen die zich in Afrika inzetten voor de gezondheidszorg, structureel of in noodsituaties. Vijf dagen lang was Lydia betrokken bij hun werk, hun lief en leed, en zag de resultaten. Bijvoorbeeld hoe een relatief eenvoudige ingreep een vrouw van haar incontinentie verlost zodat zij niet langer een uitgestotene is.

Lydia: "Hier worden geen kwalen verholpen, maar worden levens gerepareerd. Ik kan me nu heel goed voorstellen hoe artsen hier de lange uren en loodzware dagen volhouden. Het moet zo ontzettend bevredigend zijn..."

De doktersroman komt 15 november uit en wordt mede mogelijk gemaakt door Harlequin, de grootste uitgever van romantische fictie.

Noot voor de redactie,