Politiebericht Heuvelrug, 11.00 uur

Utrecht, 06-09-2006

Aanhoudingen mishandeling Kleurrijk Wijk

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie heeft woensdagochtend 6 september nog eens drie mannen uit Wijk bij Duurstede aangehouden. Het drietal (20, 23 en 25) wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de mishandeling van twee organisatoren van Kleurrijk Wijk op zaterdag 26 augustus. Dinsdagochtend werd ook al een drietal aangehouden.

In het weekend van zaterdag op zondag 27 augustus vonden er meerdere vechtpartijen plaats op de Markt. Tussen 23.15 en 23.45 uur wilde een organisator ingrijpen bij een opstootje. De man kreeg echter zelf schoppen van een aantal onbekenden. Hij liep hierdoor kneuzingen op aan zijn hoofd en ribben. Een tweede organisator die te hulp schoot kreeg eveneens klappen. De politie heeft een groot aantal getuigen gehoord en kon na intensief politieonderzoek de mannen aanhouden.

Bromfiets/Verkeerscontrole

DOORN- Op dinsdagmiddag en avond werd een verkeerscontrole gehouden op de Driebergsestraatweg en de Langbroekerweg. Op deze locaties werden in totaal 35 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. het hebben van teveel vermogen, het niet hebben van een certificaat, rijden zonder gordel en rijden en mobiel bellen.

Weer in de fout

LANGBROEK- Op woensdagochtend werd een bromfietsbestuurder aangehouden omdat hij onder invloed achter het stuur zat. Omstreeks 02.15 uur zagen agenten de 43-jarige man uit Langbroek rijden over de Cotherweg. De man bleek te hebben gedronken en blies 595 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.