Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking Europese aanbesteding hulp bij het huishouden

Europese aanbesteding hulp bij het huishouden

Gemeente Capelle aan den IJssel

Op 1 januari 2007 treedt de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in werking. In het kader van deze wet is de gemeente Capelle aan den IJssel verantwoordelijk voor de (meervoudige) huishoudelijke verzorging, door de Wmo aangeduid als Hulp bij het huishouden. Het uitgangspunt is dat de gemeente Capelle aan den IJssel een overgangsperiode van twee jaar (2007 en 2008) zal hanteren waarin voor cliënten uit Capelle aan den IJssel zo weinig mogelijk verandert ten opzichte van de wijze waarop in de AWBZ de huishoudelijke verzorging is vormgegeven. Deze overgangssituatie geldt zowel voor bestaande als voor nieuwe cliënten. Een en ander betekent dat de te sluiten contracten zullen ingaan per 1 januari 2007 voor een periode van twee jaar, derhalve tot en met 31 december 2008 en met een optie tot verlenging van twee maal één jaar.

De gemeente zal de wijze waarop de zorg in natura wordt verleend in deze periode zoveel mogelijk handhaven. Dit betekent dat de cliënt vrij zal zijn om de zorg in natura af te nemen bij de door de gemeente Capelle aan den IJssel geselecteerde aanbieders. Er zullen zoveel als mogelijk aanbieders worden geselecteerd om de keuzevrijheid van de cliënt te garanderen indien deze aanbieders voldoen aan de minimum kwaliteitseisen.

Exemplaren van het aanbestedingsdocument, waarin de selectie- en gunningcriteria zijn opgenomen, kunt u opvragen via aanbesteding@capelleaandenijssel.nl.

Op verzoek van gegadigden kunnen deze documenten ook via e-mail worden verstuurd. Ook het aanbestedingsdocument kan per e-mail worden verstuurd (PDF-formaat, de inschrijfdocumenten in MS Word).

Uiterlijk op 23 oktober 2006, 14.00 uur moet uw offerte in ons bezit zijn.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen door het sturen van een e-mail naar aanbesteding@capelleaandenijssel.nl.