Gemeente Capelle a/d IJssel

Kun je in Capelle veilig opgroeien?

Alle jongeren tussen de 12 en 18 jaar krijgen begin september een brief thuis gestuurd met de vraag mee te doen aan een internetenquête. De vragen gaan onder andere over school, vrienden, familie en buurt. Veilig opgroeien is de naam van het programma dat wordt ingezet om het opgroeien in Capelle nog veiliger en prettiger te maken. Uitgangspunt van het programma is dat de kans op problemen op latere leeftijd vermindert als kinderen zo veilig mogelijk opgroeien.

Weten wat er speelt

Vanaf 12 september 2006 staat de enquête één maand online. Met de uitkomsten van de enquête wordt bekeken welke wijk in Capelle het eerst in aanmerking komt om te starten met Veilig opgroeien en welke risicofactoren het eerst aangepakt moeten worden. Daarvoor wordt een preventieplan gemaakt. Dit plan wordt samen met allerlei instellingen en partijen, die actief zijn in de wijk en dus weten wat er speelt, gemaakt.

Win een i-pod of psp

Het spreekt voor zich dat hoe meer jongeren er meedoen aan de enquête, hoe beter het beeld wordt van opgroeien in Capelle aan den IJssel. Leuke bijkomstigheid is dat iedereen, die de enquête invult, kans maakt op het winnen van verschillende i-pods, psps of VVV-bonnen.

Vragen of opmerkingen?

Neem dan contact op met Erica Korenstra. Haar nummer is 010 2848495. Het e-mailadres waarop je haar kunt bereiken:

e.korenstra@capelleaandenijssel.nl.