Productschap Margarine


06.09.2006

Quick scan China gepubliceerd

Het productschap heeft deze week de (Engelstalige) quick scan China gepubliceerd. In deze marktanalyse vindt u een overzicht van de opvallendste ontwikkelingen in de Chinese MVO-handel, -productie en
-consumptie, met een focus op de periode 2003 -2005. Ook vindt u een overzicht van de belangrijkste macro-economische indicatoren.

Een van de opvallende ontwikkelingen is dat China zich in de eerste helft van 2006 heeft ontwikkeld tot een netto-exporteur van raapzaadolie, met name veroorzaakt door de toenemende vraag vanuit de Europese biodieselmarkt. Opmerkelijk is ook dat de Chinese invoer van plantaardige oliën steeds meer lijkt te gaan verschuiven naar tropische oliën ten koste van sojaolie.

De handelscijfers van China zijn reeds toegevoegd aan de Databank Handelsgegevens zodat u ook MVO-producten kunt opvragen die niet in de quick scan zijn opgenomen. Heeft u nog geen abonnement op de "Quick scans exportmarkten" of "Databank Handelsgegevens" dan kunt u zich via onze website hiervoor aanmelden. U vindt het inschrijfformulier en de abonnementsvoorwaarden onder de rubriek "Marktonderzoek en statistiek". De mogelijkheid bestaat ook om losse exemplaren aan te schaffen.

Mocht u nog vragen hebben over China, dan kunt u contact opnemen met Arnold de Groot (070-3195113 ) of mailen naar groot@mvo.nl.