1e persbericht van woensdag 6 september 2006

Berichten uit de regio

Eindhoven, 06-09-2006

Eindhoven: Politie neemt rijbewijs van beginnend bestuurder in

De politie heeft dinsdag rond 23.00 uur op de Hoogstraat een 27-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man over de Hoogstraat rijden hij slingerde over de weg. Tijdens controle bleek de man alcohol gedronken te hebben. Op het politiebureau blies hij een alcoholpromillage van bijna 0,9. De automobilist is een beginnend bestuurder daarom is het rijbewijs ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie houdt vermoedelijke drugsdealers aan

Op de Bezuidenhoutseweg heeft de politie dinsdag om 23.15 uur twee Eindhovenaren van 37 en 41 jaar oud aangehouden. De twee Eindhovenaren zaten in een bestelbusje dat op de Bezuidenhoutseweg geparkeerd stond. De politiemensen vonden in de auto een kleine hoeveelheid cocaïne en verschillende lege gripzakjes en een weegschaaltje. Zij worden verdacht van de handel in drugs en zijn voor verder onderzoek ingesloten. In de auto lagen verder een knuppel, een bijl, een breekijzer en een mes. Daarvoor wordt proces-verbaal opgemaakt voor de Wet Wapens en Munitie.

Eindhoven: Auto gestolen

Dinsdag tussen 17.30 en 21.00 uur is vanaf de Mathildelaan een personenauto gestolen. De auto is afkomstig uit Frankrijk. Het gaat om een blauwe Peugeot, type 307 met het kenteken 829 BBT 60.

Helmond: Politie pakt inbreker

Woensdag om 5.15 uur heeft de politie op de Lucas Gasselstraat een 19-jarige Helmonder aangehouden. De politie kreeg een melding dat een man bezig was in te breken bij een woning aan de Beukeliusstraat. De bewoners, die op de eerste verdieping sliepen, hoorden dat een rolgordijn omhoog werd getrokken. Zij stapten uit bed en zagen een man wegrennen. Beneden bleek aan de voorkant van de woning een raam opengebroken te zijn. De gewaarschuwde politie trof in de buurt de verdachte aan. Hij voldeed aan het signalement en kon geen aannemelijke verklaring voor zijn aanwezigheid geven. De man is voor onderzoek ingesloten. Er was nog niets uit de woning weggenomen.

Valkenswaard: Politie houdt man met hennep aan

De politie heeft dinsdag rond 15.00 uur een 40-jarige man uit Valkenswaard in zijn woning aan de Lindestraat aangehouden. De politie had het vermoeden dat in de woning van verdachte een hennepkwekerij aanwezig was. In de woning vond de politie een doos met delen van planten. Elders in de woning vond de politie enkele zakken vol met henneptoppen. De man is ingesloten en in verzekering gesteld.

Bakel: Politie houdt man aan na bedreiging met harpoen

In zijn woning in Bakel heeft de politie woensdag om 2.50 uur een 21-jarige man aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij een uur eerder in Bakel een 35-jarige man met een harpoen heeft bedreigd. De bedreiging gebeurde bij een woning waar de 35-jarige man met enkele personen na een bezoek aan de kermis was. Op de kermis hadden de betrokkenen elkaar al ontmoet en hierbij had de verdachte zich al bedreigend tegen de 35-jarige man uitgelaten. Later kwam hij bij de woning met zijn harpoen. De harpoen lag in de woning van de verdachte. De man is ingesloten en de harpoen is in beslag genomen.

Veldhoven: Politie houdt inbreker op heterdaad aan

De politie heeft woensdag om 3.20 uur in een winkel aan het Meiveld een 34-jarige man, waarvan de woonplaats nog onbekend is, aangehouden. De aanhouding gebeurde na de melding dat in de winkel werd ingebroken en dat voor de winkel een motorfiets met draaiende motor stond. De politie kon de man in de winkel aanhouden, waar hij bezig was spullen in een zak te laden. Van de voordeur was de ruit vernield. De man is ingesloten, zijn motorfiets is in beslag genomen.

Asten: Politie houdt man met windbuks aan

Dinsdag om 13.40 uur is op de Buizerdweg een 56-jarige man uit Vlodrop aangehouden. De man had te kennen gegeven iemand in Asten iets aan te doen. Een getuige belde de politie en deze trof de man op de Buizerdweg aan. Hij had een grote zak bij zich, die hij bij het zien van de politie in de berm gooide. In de zak zat een windbuks. De man is ingesloten en zijn windbuks is in beslag genomen.