Provincie Zuid-Holland

R. Augusteijn waarnemend burgemeester Hardinxveld-Giessendam

De Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, J. Franssen, heeft drs.R.H.Augusteijn per 14 september 2006 benoemd tot waarnemend burgemeester in de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Hij komt in de plaats van burgemeester A.Noordergraaf, die met ingang van 1 september is benoemd tot burgemeester van de Urechtse gemeente Soest.

Augusteijn (57 jaar) is sinds 2001 gedeputeerde voor het CDA in de provincie Noord-Brabant. Daarvoor was hij vanaf 1991 statenlid in deze provincie. Zijn benoeming tot waarnemend burgemeester kwam tot stand na overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad en leden van het college van Hardinxveld-Giessendam. Na de benoeming van de heer Noordergraaf heeft commissaris Franssen de minister van Binnenlandse Zaken geadviseerd de burgemeestersvacature in Hardinxveld-Giessendam voorlopig niet open te stellen. Dit advies is uitgebracht nadat het college van Gedeputeerde Staten hierover is gehoord.

In het licht van de toekomstige ontwikkeling van de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden hebben de acht gemeenten in dit gebied een onderzoek laten verrichten naar hun gezamenlijke bestuurskracht. Het is nu aan Gedeputeerde Staten een standpunt in te nemen over de afzonderlijke bestuurskrachtmetingen, evenals over het onderzoek naar de gezamenlijke bestuurskracht van de betrokken gemeenten.

Zodra Gedeputeerde Staten hun standpunt hebben bepaald, zullen de commissaris en de fractievoorzitters van Hardinxveld-Giessendam met elkaar spreken over de situatie die dan is ontstaan. Vervolgens zal de commissaris de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties adviseren over het al dan niet openstellen van de vacature in Hardinxveld-Giessendam.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 441 66 22