Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Assen, 06-09-2006

Politie pakt twee mannen voor poging diefstal
GASSELTE Met behulp van een oplettende beheerder zijn dinsdag twee verdachten van poging diefstal aangehouden. De beheerder had eerder op de dag op het terrein rond het voormalige Motel aan de Bosweg een gat gezien in het hekwerk. Daarop heeft de man extra toezicht gehouden, wat een goede keus bleek te zijn. In de loop van de middag probeerden twee verdachten, een 27-jarige man uit Nieuw Buinen en zijn 36-jarige compaan uit dezelfde woonplaats, om verschillende tuinplanken mee te nemen. De planken lagen klaar om vervoerd te worden. De politie werd gewaarschuwd en kon het tweetal aanhouden. De verdachten zijn ingesloten voor verder verhoor. (06-1770248)

Politie controleert in Hoogeveen
HOOGEVEEN/ ZUIDWOLDE Door de politie is dinsdagmiddag een verkeerscontrole gehouden in Hoogeveen en Zuidwolde. Daarbij is gelet op veelvoorkomende overtredingen. Conclusie na deze controle is dat veel automobilisten hun zaken goed voor elkaar hebben. Drie bestuurders hadden het niet goed voor elkaar en kregen een bekeuring voor het rijden zonder gordel. In de nacht van dinsdag op woensdag heeft een 23-jarige beginnend bestuurder uit Elim een dagvaarding van de politie gekregen. De man werd gecontroleerd op de Melkweg op het rijden onder invloed, omdat de man al eerder voor dit vergrijp is aangehouden zal hij zich voor de rechter moeten verantwoorden(06-177081)

Bestuurder let niet op, kop-staart aanrijding het gevolg HOOGEVEEN Een 60-jarige vrachtwagenbestuurder uit Uithuizermeeden lette dinsdagmiddag meer op een flitskast dan op het verkeer voor hem. De man reed op de kruising Middenveldweg en de Toldijk en zag niet dat het verkeer voorhem afremde voor het verkeerslicht. De vrachtwagen tikte zijn voorganger aan en deze tikte nummer drie, vier, vijf en zes weer aan. Drie autos werden afgesleept. (06-177029)

Aanrijding doorrijden in Schoonoord

SCHOONOORD De politie is op zoek naar een bromfietsbestuurder die betrokken was bij een aanrijding dinsdagavond op de Ellertstraat. Tussen 22.15 en 22.30 uur liep een 32-jarige vrouw uit Schoonoord over de Ellertstraat, zij werd nagenoeg frontaal aangereden door een bromfiets. De vrouw is enige tijd buiten westen geweest en heeft daarna hulpgezocht bij een bekende die in de omgeving woont. De vrouw heeft gekneusde ribben en pijnklachten aan haar gezicht en heup. De vrouw is behandeld in het ziekenhuis. Vermoedelijk zaten twee personen op de bromfiets. Mogelijk kwam deze bromfietser van het voetbalveld. Graag komt de politie in contact met de bestuurder of met mensen die mogelijk informatie hebben over dit ongeval. U kunt contact met de politie opnemen via 0900-8844. (06-177077)

Zaak in Geesbrug brandt volledig af
GEESBRUG In de nacht van dinsdag op woensdag is een caravancentrum aan de Nijverheidstraat volledig afgebrand. De brand werd tegen tien over een gemeld bij de alarmcentrale. Door brandweerkorpsen uit Zwinderen, Coevorden, Hoogeveen en Emmen werd de brand geblust. Vanwege instortingsgevaar zijn met een kraanwagen de zijwanden van het pand ingedrukt. Ook een nabij gelegen pand heeft schade. Door de politie is een ruime afzetting gemaakt in verband met mogelijk gevaar vanwege gasflessen die in het pand aanwezig waren. Dit heeft verder geen problemen opgeleverd. De oorzaak van de brand is niet bekend. (06-177091)

Politie onderzoekt inbraak
BARGER COMPASCUUM Woensdagmorgen rond 02.00 uur werd een inbraak in een rozenkwekerij aan de Pitrus gemeld bij de politie. Uit het pand is kleingeld weggenomen. (06-177088)

KLAZIENAVEEN In dezelfde nacht is ook kleingeld gestolen bij een bedrijf aan De Kwakel. De daders werd hier overlopen door een vrachtwagen chauffeur die net zijn lading kwam lossen. De politie stelt een onderzoek in (06-177089)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dana Kragten, tel. 0592 - 36 1280.