Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Zutphen - Verzinkbare paal tilt auto op                   |
De auto van een 39-jarige man uit Coevorden werd op maandag 4/9 ineens een stukje van de grond getild.

De man reed rond 20.45 uur met zijn auto over de Overwelving in Zutphen, in de richting van de Berkelsingel. In deze weg bevindt zich een zogeheten 'dynamische wegafsluiting', ofwel een verzinkbare paal die bediend kan worden door taxi's, lijbussen en hulpverlenende diensten maar de weg afsluit voor het overige verkeer. Vóór de man reed een lijnbus. Deze liet de paal zakken en vervolgde zijn weg. De automobilist reed achter de bus aan door de afsluiting, net op het moment dat de paal weer uit het wegdek omhoog kwam. De auto van de Coevordenaar moest worden afgesleept. Ook de wegafsluiting raakte beschadigd.

|     |Zutphen - Volkstuinen vernield                            |
Op maandag 4 september rond 13.00 kwam een 74-jarige man uit Zutphen op het politiebureau aangifte doen van vernieling van zijn volkstuinen bij Bronsbergen.

De vernielingen vonden dit weekend plaats en de politie is ter plaatse gegaan en heeft de (aanzienlijke) schade vastgelegd op camera. Zo was ondermeer de afrastering vernield en waren er planten uit de grond getrokken. Verder trof de politie in en rondom een in de nabijheid geparkeerde caravan een ware ravage aan van voornamelijk lege drankflessen. Uit informatie van buurtbewoners bleek, dat er in de avonduren geregeld jongeren verblijven. Ook waren er bomen omgezaagd om als afdak te dienen. Deze milieuovertreding is aan de Milieupolitie doorgegeven. Door hen is besloten de ruimte rond de caravan op te ruimen en de caravan zelf van de plek te verwijderen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

|     |Zutphen - Twee inbraken kort na elkaar                    |
Aan de Mercuriusweg in Zutphen is voor de tweede keer in korte tijd ingebroken bij een bedrijfspand. In het weekend van 2/3 september forceerden dieven zich de toegang tot het pand en op woensdag (6/9) kreeg de politie rond 05.30 uur opnieuw een melding van een inbraak bij het bewuste bedrijfspand. De inbreker(s) heeft/hebben een roldeur vernield om het pand binnen te gaan. Diverse ruimten en kasten zijn doorzocht en overhoop gehaald. Het is nog niet bekend of er spullen zijn weggenomen.

|     |Twello / Zutphen - Gestolen fietsen gevonden              |
De politie heeft een 16-jarige jongen uit Twello aangehouden die in het bezit was van een gestolen fiets. Deze bleek in Apeldoorn gestolen te zijn en de eigenaresse is inmiddels op de hoogte dat haar fiets gevonden is. Ook in Zutphen vond iemand een gestolen fiets terug.

De politie trof dinsdagavond naar aanleiding van een melding in een slooppand aan de Duistervoordseweg in Twello een jongeman aan met een fiets. Het slot was verbroken en de jongen is voor onderzoek aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De 22-jarige eigenaresse van de fiets uit Apeldoorn is op de hoogte gesteld. Een mogelijke mede-verdachte moet nog verhoord worden.

Op 5/9 rond 16.45 uur is de politie op verzoek van een 42-jarige vrouw uit Zutphen naar de achterzijde van het station gegaan. Aldaar had zij de fiets van haar zoon aange-troffen die drie dagen eerder was gestolen.

De fiets was niet afgesloten en de fietssleutel met huissleutels zaten er nog in. De politie heeft de fiets meegenomen naar het bureau en later die middag aan de vrouw meegegeven nadat zij aan had kunnen aantonen dat de fiets daadwerkelijk van haar zoon was.

--- Einde berichten ---


---


---


---

---- --