Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 6 september

* CONTROLE ZWAAR VERVOER
Politiemensen van de Verkeerspolitie hebben dinsdagmorgen op de Strickledeweg een controle gehouden op zwaar vervoer. De controle vond plaats in samenwerking met medewerkers van de Keuringsdienst van Waren. De controle richtte zich met name op de technische aspecten van vrachtwagens en overbelading. In totaal werden er 49 overtredingen geconstateerd voor o.a.: geen tachograafschijf, rijden met een ingevorderd rijbewijs, geen chauffeursdiploma, te weinig zicht door lading en mobiele bellen tijdens rijden. Drie chauffeurs kregen een waarschuwing in verband met de temperatuur van het vervoerde voedsel. Daarnaast waren 12 combinaties overbeladen. Bij de actie waren in totaal 27 mensen betrokken van verschillende diensten.


* MAN OVERLEDEN NA SCHIETPARTIJ
In een café aan de Hillelaan vond dinsdagavond een schietpartij plaats waarbij een man ernstig gewond raakte en later overleed. Omstreeks half tien kregen vermoedelijk twee mensen in de zaak onenigheid. Eén van hen trok op een gegeven moment een vuurwapen en schoot daarmee op het slachtoffer, waarna hij er vandoor ging. Degenen die werd getroffen raakte ernstig gewond en werd naar het Erasmus MC gebracht. Daar is hij in de nachtelijke uren aan zijn verwondingen bezweken. De recherche van het district Feijenoord - Ridderster stelt een onderzoek in naar de dader, de juiste toedracht en de precieze identiteit van de overledene.


* BRANDSTICHTER AANGEHOUDEN
Een 41-jarige Rotterdammer is dinsdagmiddag aangehouden. Hij wordt verdacht van brandstichting. Omstreeks kwart over vijf was er brand ontstaan in een pand aan de Noordmolendwarsstraat. Degenen die binnen waren konden op tijd hun woningen verlaten en werden in de omgeving opgevangen. Een 50-jarige vrouw is voor onderzoek naar het Sint Franciscusziekenhuis gebracht.
De brandweer had het vuur vrij snel onder controle en met behulp van grote ventilatoren werd de rook uit het gebouw geblazen. Alle panden, behalve dat waar het vuur begon, zijn vrijgegeven. De verdachte is kort na het ontstaan van de brand aangehouden. De recherche van het district Noord stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van de brandstichting.