Ingezonden persbericht


Persbericht

Tiel, 6 september 2006

MP85A FASTpress verbetert kwaliteit van klinkprocessen

Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM), producent van geavanceerde meet- en weegapparatuur, heeft de MP85A FASTpress op de markt gebracht. De MP85A FASTpress monitort procesparameters van klinkmachines en verstuurt ze naar de server, die de productie aanstuurt. Dankzij de MP85A FASTpress kunnen bedrijven alle procesdata nauwkeurig monitoren en opslaan zonder dat ze concessies moeten doen aan de extreem hoge snelheden van de moderne klinkmachines. De MP85A FASTpress is bovendien het eerste apparaat dat het mogelijk maakt, de back-up van data per machine te configureren.

Klinkmachines worden veel gebruikt voor de assemblage van carrosserieën in de automobielindustrie en bij de productie van witgoed. Dat zijn vaak hoog geautomatiseerde processen, die gebruik maken van robots. De bepaling van de positie van de klemmen, de aanvoer van de klink- of popnagels en de monitoring van de kwaliteit van de verbindingen moeten supersnel verlopen en zijn ook dus volledig geautomatiseerd. De MP85A FASTpress gebruikt een zeer geavanceerde methode om het klinkproces te monitoren en afwijkingen te signaleren. Naast grote fouten, zoals verkeerd materiaalgebruik of verkeerde klinknagels, kan het apparaat ook defecte tools herkennen door continu hun bewegingen en positie in de gaten te houden. Voor het opsporen van kleine afwijkingen worden dynamische en polygonale tolerantievensters gebruikt.

De MP85A FASTpress neemt geen steekproeven, maar monitort continu het complete productieproces. Daardoor is de betrouwbaarheid en de efficiency van het proces altijd gewaarborgd. Defecte onderdelen worden onmiddellijk gesignaleerd en verwijderd (dus niet pas aan het einde van het productieproces). Omdat de MP85A FASTpress geen additionele teststappen vereist, kan het productieproces zonder vertraging volcontinu doorgaan.

De data, die in de MP85A FASTpress opgeslagen zijn, kunnen via een Ethernet interface naar de server voor de productiedata gestuurd worden. Daar kan specifieke informatie over procesresultaten of meetcurves, maar ook over individuele componenten en machines, geselecteerd en opgeslagen worden.


---

Noot voor de pers: Er is een afbeelding van de MP85A FASTpress beschikbaar. Die kan aangevraagd worden bij Kitty Gunsing, telefoon: 026-4431523 of kitty.gunsing@wisse-worldcom.nl. Meer informatie over HBM is te vinden op www.hbm.com. U kunt ook contact opnemen met Peter van Spaandonk, telefoon: (0031) 0344-673434 of per e-mail: info@bnl.hbm.com.

Over HBM
Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM) is al vijftig jaar lang één van de toonaangevende aanbieders van weeg-, meet- en testapparatuur. HBM levert complete oplossingen -van sensor tot software- voor zowel industriële als laboratoriumtoepassingen. De apparatuur wordt onder meer gebruikt door onderzoeksinstituten, in de automotive-, metaal- en procesindustrie, de machine-, vliegtuig- en scheepsbouw, in de offshore en de agrarische sector. HBM biedt werk aan 1.500 mensen. Het hoofdkantoor van HBM is gevestigd in Darmstadt. De R&D- en productievestigingen bevinden zich in Darmstadt, Marlborough (VS) en Suzhou (China). Daarnaast heeft HBM 24 eigen vestigingen in Europa, Amerika en Azië en verkooppartners in nog eens 40 landen. HBM is een volledige dochter van Spectris plc, dat zich volledig heeft toegelegd op elektronische test- en meetapparatuur.