Politie Zeeland


---

W-3345-2006 Aanrijding met letsel
Gisteravond rond 18.56 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden op de kruising Nagelenburgsingel/Prind Bernhardstraat in Oost Souburg.
Een 17-jarige Oost Souburgse fietsster verleende op voornoemd kruispunt geen voorrang aan een 38-jarige vrouw uit dezelfde plaats, die een personenauto bestuurde. Beiden kwamen met elkaar in aanrijding en de 17-jarige werd, vermoedelijk met een hersenschudding, overgebracht naar het ziekenhuis.
W-3346-2006 Onder invloed
Op de Assumburg in Vlissingen is gisteravond rond 20.08 uur een 52-jarige VLissinger betrapt op het rijden onder invloed.
Door een getuige was gemeld dat de man mogelijk onder invloed van alcohol in zijn auto was gestapt. De man werd aangetroffen in de Assumburg. Hij moest een blaastest afleggen waaruit bleek dat hij bijna vier keer teveel had gedronken. Hij kreeg een dagvaarding mee naar huis en zijn rijbewijs werd ingevorderd.
O-3347-2006 Aanrijding met (ernstig) letsel
Op de Schapendijk in Krabbendijke is gisteravond rond 21.11 uur een aanrijding gebeurd waarbij een (tot nog toe) onbekende man zwaar gewond is geraakt.
De onbekende man was, samen met zijn echtgenote, een eindje aan het wandelen over de Schapendijk. Hij werd aangereden door een personenauto die bestuurd werd door een 43-jarige man uit de gemeente Reimerswaal. De automobilist verklaarde de twee mensen niet te hebben gezien. Hij is aangehouden door de Zeeuwse politie en verhoord op het politiebureau. Na verhoor is de man weer in vrijheid gesteld. De aangereden man is, met spoed, overgebracht naar het ziekenhuis met onbekende verwondingen) Vandaag wordt de zaak verder voortgezet. (Gegevens van de man en zijn vrouw zijn nog niet opgenomen in het proces-verbaal, dus ik kan daar nog niets over vertellen.)
Z-3348-2006 Diefstal aanhangwagen
Gisteravond rond 22.16 uur ontdekte de eigenaar van een aanhangwagen dat zijn voertuig was weggenomen.
Hij had het ding neergezet op een parkeerplaats aan de Kennedylaan in Terneuzen en toen hij weer terugkwam bij die plek bleek de aanhanger te zijn weggenomen. De aanhanger betreft er een van het merk Saris en is een eenasser. Hij is voorzien van het kenteken 82-HJ-PX.
O- 3349-2006 Twee aanhoudingen in Dreischor
Gisteravond rond 22.50 uur werd bij de Zeeuwse politie gemeld dat er een ruit was ingegooid van een woning aan de Renkumstraat in Dreischor.
Dienstdoende agenten gingen ter plaatse en, uit verklaringen van de aangever en getuigen, bleek dat een 20-jarige man uit de gemeente Schouwen Duiveland, die in de buurt op bezoek was, de ruit had vernield. De agenten togen naar de woning waar de man zou verblijven en belden aan de deur. De deur werd opengedaan door de 42-jarige moeder van de verdachte (die daar ook niet woonde) en zij verklaarde niets van het hele geval te weten. De agenten konden nog net voorkomen dat de deur in hun gezicht werd dichtgesmeten. Door een van de bewoners van de woning werden zij binnen gelaten. In de woning werd de 20-jarige man aangetroffen. Hij werd aangehouden en mee naar de politieauto genomen. Op dat moment ging de 42-jarige vrouw helemaal door het lint en vloog een van de agenten aan. Hij werd lichtgewond door toedoen van zijn belaagster. Tijdens het opstootje dat toen ontstond hebben de agenten nog de assistentie van hun collega's ingeroepen. Die zijn ter plaatse gekomen en hebben de vrouwelijke verdachte in hun auto geplaatst. Beide verdachten waren, vermoedelijk, onder invloed van alcohol. Gisteravond waren zij niet in staat op een verhoor te ondergaan, dus beiden zijn ingesloten in een politiecel in Torentijd. Vandaag wordt de zaak verder afgewerkt.


---- --