Deelgemeente Hoogvliet Rotterdam

Jeff Vermeulen op weg naar het WK baanrennen

Jeff Vermeulen uit Hoogvliet
Fysiek zat het hem het afgelopen jaar niet echt mee, maar desondanks werden de 17-jarige Jeff Vermeulen uit Hoogvliet samen met Pim Ligthart uit Twisk onlangs tweede bij de Wereldkampioenschappen Koppelkoers op de baan. Tijdens de zesdaagse in Ahoy zullen deze twee kanjers dan ook voor de UIV cup gaan strijden.

Begin dit jaar werd Jeff al Nederlands kampioen Individuele Achtervolging. Jeff doet inmiddels bijna acht jaar aan wielrennen, hij begon op 10-jarige leeftijd. En sinds drie jaar is hij baanrenner. Ondertussen zit hij in het tweede jaar van de opleiding sport en bewegen op het Zadkine-college. Uiteindelijk wil hij sportmasseur worden.

Het zag er naar uit dat het een goed seizoen voor Jeff zou worden, dat voorzag althans de arts Tjeerd de Vries uit Papendal. Het ging helaas fout toen Jeff in april in de eerste ronde van zijn eerste wegwedstrijd onderuit ging. Jeff: Ik kreeg antibiotica voorgeschreven, maar juist die kostten me drie maanden van mijn seizoen. Eigenlijk zou ik een rustpauze moeten inlassen, maar het EK en het WK kwamen eraan en ik heb eruit gehaald wat erin zat. Ondanks dat ik op dit moment maar op 80% van mijn kunnen zit heb ik (volgens Tjeerd) gepresteerd op mijn talent. Het scheelde nog geen halve meter of we waren wereld kampioen.

Jeff begon met wielrennen op 10-jarige leeftijd, bij de jeugd reed hij niet onverdienstelijk daardoor kreeg hij bij Teun van Vliet, die bij TWC Pijnenburg een juniorenploeg had ondergebracht, de kans zich te laten zien. Jeff is zeer dankbaar voor de kans die Teun hem bood, hij mocht daar een internationaal programma rijden. Op dit moment is zijn trainer Ron Zijlaard zijn steun en toeverlaat want zonder iemand om op terug te vallen red je het niet. Ron doet al een jaar zijn uiterste best voor me en van de winter gaan we samen op voor het Nederlands Kampioenschap achter de derny.

Jeff begint dit baanseizoen als belofte, helaas is er bij TWC Pijnenburg geen belofteploeg daarom besloot Jeff terug te keren bij PRC Delta in Spijkenisse. Daar is Jeff begonnen als jeugdlid, Ik heb daar een hele leuke tijd gehad, ik ben blij dat ik weer terug ben, aldus Jeff.