Ingezonden persbericht


GGD: 13 peuterspeelzalen Delft gecontroleerd

De GGD heeft in 2005 volgens afspraak 13 peuterspeelzalen gecontroleerd. Op basis daarvan concludeert de GGD in het jaarverslag dat de geĂŻnspecteerde zalen aan de kwaliteitseisen voldoen.

Volgens afspraak tussen de gemeente en de GGD vindt tweejaarlijks inspectie van de Delftse peuterspeelzalen plaats. De peuterspeelzalen worden getoetst aan de kwaliteitseisen van de Verordening Kinderopvang. In 2005 zijn 13 peuterspeelzalen gecontroleerd op 113 punten.

De afgelopen jaren hebben de peuterspeelzalen hard gewerkt om aan alle eisen te voldoen. Dit blijkt ook uit de scores. Op veel van de 113 items wordt 100% gescoord.

Het streven is om de komende jaren ook die punten die nog niet volledig in orde zijn te verbeteren. Zo is een aantal peuterspeelzalen druk bezig om een pedagogisch beleidsplan op te stellen. Bij de meeste zalen is inmiddels ergonomisch meubilair aangeschaft. Dus bij de volgende inspectie zal hierop ook een positieve score volgen. Bij een paar zalen wordt gewerkt aan de verbetering van de hekwerken en sloten en de afscherming van de zandbakken. Verder zijn er nog enkele kleine verbeterpunten. Het gaat dan om het op orde houden van de EHBO-trommel en het verzorgen van papieren handdoekjes en/of vloeibare zeep.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht