Ingezonden persbericht


Gemeente Delft: 300.000 voor dagarrangementen kinderopvang

Ouders ervaren steeds meer tijdsproblemen bij de combinatie van werk of opleiding en zorg voor kinderen. In het onderwijsbeleidsplan is opgenomen dat Delft dagarrangementen gaat aanbieden: een combinatie van opvang, onderwijs, overblijven en activiteiten op het gebied van sport, welzijn en cultuur. Voor de proefperiode (2006 en 2007) stelt het college voor E 300.000,-- uit te trekken. In 2008 moeten op tenminste vier plekken in Delft dagarrangementen beschikbaar zijn.

Het onderwijsbeleidsplan bevat afspraken tussen scholen en de gemeente. Elke vier jaar wordt het beleid in het plan verwoord. Een onderdeel hier van is dagarrangementen. Een dagarrangement biedt nieuwe oplossingen voor ouders om arbeid en zorg te combineren. Tevens draagt het bij aan de ontwikkelingsmogelijkheden van kinderen. Kinderen en ouders kunnen op basis van behoefte en eigen keuze gebruik maken van dagarrangementen.

De gemeente Delft sluit aan bij landelijke ontwikkelingen waarbij uiteindelijk schoolbesturen de verantwoordelijkheid krijgen voor de hele dagopvang van kinderen van 4 tot 12 jaar. Het doel is om in 2008 op ten minste vier plekken in de stad dagarrangementen aan te bieden. Bestaande samenwerking tussen onderwijs en opvang wordt uitgebreid tot dagarrangementen. Bij de inhoudelijke ontwikkeling wordt ook een relatie gelegd met de Delftse brede schoolaanpak en de Buurt-onderwijs-sportprojecten. De proefperiode duurt twee jaar.