AutoRai

Zestraps automaat voor Volkswagen Polo

(9/6/2006)
De Volkswagen Polo is de eerste auto in zijn klasse die leverbaar is met een zestraps automaat. Deze versnellingsbak biedt een hoge mate aan schakelcomfort en is indien gewenst ook handmatig te bedienen. Hij wordt geleverd in combinatie met de 77 kW/105 pk sterke 1.6-liter benzinemotor.
De nieuwe zestraps automaat voor de Polo is van het type Tiptronic en dat betekent dat de bestuurder ook kan kiezen voor handmatig schakelen. Bovendien heeft deze versnellingsbak een sportstand. In deze modus schakelt de bak bij hogere toerentallen op en wordt de zesde versnelling niet gebruikt, omdat de topsnelheid dan in de vijfde versnelling wordt gehaald. In de normale D (drive)-stand wordt de zesde versnelling wel gebruikt. Hij dient vooral om het toerental op de snelweg te verminderen. Dat komt het verbruik en het geluidscomfort ten goede.

Prima prestaties, gunstig verbruik
De nieuwe zestraps automaat wordt geleverd met de 1.6-liter benzinemotor met 77 kW/105 pk. De Polo met deze combinatie van motor en versnellingsbak is goed voor een topsnelheid van 187 km/h en een sprint van 0-100 km/h in 11,3 seconden. Het gemiddelde brandstofverbruik bedraagt 7,4 liter per 100 kilometer. Overigens is de Polo 1.6 (77 kW/105 pk) ook leverbaar met handgeschakelde vijfversnellingsbak.

Breed aanbod
De nieuwe zestraps automaat voor de Polo is leverbaar op de uitvoeringsniveaus Trendline, Comfortline en Sportline. De Polo is nu tevens als actiemodel leverbaar in de Optive-uitvoering. De prijzen beginnen bij 18.860 euro inclusief btw/bpm voor de driedeurs Trendline. Ook de vijfdeurs CrossPolo is leverbaar met de zestraps automaat in combinatie met de 1.6-liter benzinemotor. Voor dit model beginnen de prijzen bij 23.660 euro inclusief btw/bpm. Er is bij Volkswagen Leasing al een Polo met 1.2-liter benzinemotor (40 kW/55 pk) 3-deurs Trendline te leasen vanaf 329 euro op basis van 48 maanden en 20.000 km exclusief btw en brandstof.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster