Fractie PvdA Rotterdam

PvdA blij met gratis OV voor ouderen

Wo 6 Sep 2006 - Redactie

De Tweede Kamer heeft ingestemd met een PvdA-motie om openbaar vervoer voor ouderen in de daluren gratis of substantieel goedkoper te maken. De PvdA is verheugd dat de Tweede Kamer hiermee heeft ingestemd. PvdA Tweede-Kamerlid Lia Roefs, die de motie indiende: Door deze motie krijgt het stads- en streekvervoer, in tegenstelling tot onder de kabinetten Balkenende I en II, eindelijk weer een broodnodige impuls. Dit najaar zal er gestart worden met minimaal twee experimenten gratis openbaar vervoer voor ouderen.

Eerder had minister Peijs in een antwoord op de initiatiefnota gratis openbaar vervoer van PvdA-woordvoerder Sharon Dijksma al laten weten dit najaar te starten met gratis openbaar vervoer op belangrijke file-knelpunten.
Dijksma is blij dat de Kamer zich nu ook heeft uitgesproken om te starten met experimenten voor ouderen. Dijksma: "In veel Europese landen zijn de voordelen van gratis openbaar vervoer al lang bekend en is gratis openbaar vervoer realiteit. Nederland bleef met uitzondering van enkele lokale initiatieven achter. Door de aangenomen motie kunnen we nu eindelijk de werkelijke effecten van gratis openbaar vervoer gaan onderzoeken. "

Woordvoerder Verkeer en Vervoer van de Rotterdamse fractie, Richard Moti, is blij met deze steun uit Den Haag. Hij pleit al jaren voor gratis OV in Rotterdam, om te beginnen voor ouderen.