Gemeente Langedijk


6 september 2006

Onderzoek naar verkeersstromen in Alkmaar

De provincie Noord-Holland voert de registratie uit in samenwerking met de gemeente Alkmaar en Rijkswaterstaat. De registratie vindt plaats omdat in het najaar in de regio Alkmaar verschillende wegwerkzaamheden tegelijk plaatsvinden, waardoor verkeersoverlast kan ontstaan. Het onderzoek moet informatie over de verkeersstromen opleveren voor maatregelen die de overlast beperken.

De kentekenregistratie gebeurt met camera's. Er staan op twee plaatsen camera's: Eén in de Vondelstraat in Alkmaar en één langs de N242 (oostelijke ringweg Alkmaar) die het verkeer in de richting van de A9 registreren. Automobilisten die meerdere keren in een week worden waargenomen, ontvangen een brief waarin zij worden gevraagd deel te nemen aan het onderzoek. Zij worden ook benaderd voor een OV-actie die erop gericht is het wegennet in Alkmaar e.o. tijdens de werkzaamheden te ontlasten en autoforenzen indien mogelijk een passend reisalternatief aan te bieden.

De eerste kentekenregistraties hebben plaatsgevonden in de maand juni en juli. In de periode van 11 september tot en met 13 oktober worden wederom kentekens verzameld om meer mensen bij het verkeerskundig onderzoek te betrekken. De verzamelde informatie wordt alleen voor dit onderzoeksdoel gebruikt.

Informatie

Wie meer wil weten over de wegwerkzaamheden in de regio Alkmaar kan terecht op www.nhbereikbaar.nl en www.alkmaar.nl. Informatie over de reconstructie van de N242 is te vinden op www.noord-holland.nl/n242

Wie meer wil weten over de kentekenregistratie kan contact opnemen met de Provincie Noord-Holland, telefoon (0800) 0200 600.