Gemeente Dordrecht


---

Gezond schooljaar in Crabbehof van start

Woensdag 6 september 2006

Marjon van Schie

Onder het motto sport mee, speel mee en eet gezond mee organiseerden Bureau Sportstimulering, GGD Zuid-Holland Zuid en de Dordtse Welzijnsorganisatie op woensdag 6 september 2006 de start van een gezond schooljaar.
In opdracht van de gemeente Dordrecht werken de drie organisaties in de wijk Crabbehof gezamenlijk aan het bevorderen van een gezonde leefstijl en het voorkomen en bestrijden van overgewicht. Tijdens de kick-off konden 600 leerlingen van de drie basisscholen in Crabbehof kennismaken met de activiteiten die de organisaties het komende jaar voor hen in petto hebben.

Druk
Met 600 enthousiaste leerlingen was het een drukte van belang. Het startsein werd gegeven door Dhr. Van der Graaf, voorzitter van de Dordtse Sportraad.
Profbasketballer Henk Pieterse verzorgde een warming up om blessures te voorkomen. Daarna gingen de leerlingen aan de slag. Zo werd er onder andere gevolleybald, een quiz over gezonde voeding gedaan en een stormbaan afgelegd.
Ook was er gezorgd voor een gezonde versnapering voor de kinderen, namelijk mandarijnen en een pakje (sinaas)appelsap. "Ik vind het een erg goed initiatief", aldus één van de moeders.

Slot
De kick-off werd afgesloten met een ballonnenwedstrijd en een spetterend optreden van de groep Djumbo. De ballonnenwedstrijd, waarbij 600 kinderen hun ballon het luchtruim in stuurden, zorgde voor een spectaculaire aanblik.

Redactie
Marjon van Schie
Communicatie

telefoon (078) 639 89 27

email m.van.schie@dordrecht.nl

Informatie
Arthur van Moorst
Bureau Sportstimulering
telefoon (078) 639 80 33