DSM


DSM prolongeert leiderschapspositie in Dow Jones Sustainability World Index

In de vandaag gepubliceerde Dow Jones Sustainability World Index (de wereldwijde duurzaamheidsindex van Dow Jones) staat DSM opnieuw bovenaan in de sector Chemie. DSM is daarmee voor het derde jaar op rij de nummer 1 in de chemische industrie op het gebied van duurzaamheid. DSM behield zijn toppositie omdat de onderneming met succes een verdere integratie van duurzaamheidsaspecten in de bedrijfsstrategie wist te bewerkstelligen.

In de beoordeling van de duurzaamheidsprestaties van DSM wordt ondermeer gesteld: "Duurzame ontwikkeling bij DSM vindt plaats vanuit de Triple P-benadering (People, Planet, Profit) waarin speciale aandacht wordt besteed aan corporate governance en risicomanagement, innovatie, bedrijfsgezondheid en -veiligheid en de ontwikkeling van menselijk kapitaal. De onderneming heeft in 2005 als onderdeel van het nieuwe strategische programma Vision 2010 - Building on Strengths nieuwe milieudoelstellingen gedefinieerd voor de periode tot 2010, die onder meer een omschakeling inhouden van op olie gebaseerde grondstoffen naar meer hernieuwbare grondstoffen met behulp van witte (oftewel industriële) biotechnologie."

"We zijn zeer verheugd dat we onze toppositie voor het derde achtereenvolgende jaar hebben weten te behouden", was het commentaar van Peter Elverding, voorzitter van de Raad van Bestuur van DSM. "Dit is een duidelijke erkenning van onze prestaties en onze transparante rapportage op het gebied van duurzaamheid en van onze ambitie om koploper te zijn in onze industrie op het gebied van duurzaamheid. Ik ben vooral blij met de aandacht die is gegeven aan onze inspanningen op het gebied van witte biotechnologie, want DSM is van mening dat innovatie essentieel is voor duurzame ontwikkeling."

In de wereldwijde duurzaamheidsindex van Dow Jones zijn meer dan 300 ondernemingen uit 34 landen opgenomen die op het gebied van duurzaamheid tot de top 10% horen in hun sector.

In 2003 werd DSM voor het eerst opgenomen in de Dow Jones STOXX duurzaamheidsindex voor Europa. In de twee jaren daarna bereikte DSM de toppositie in zowel de Europese als de wereldwijde index, en in beide indices is die positie dit jaar behouden.

De duurzaamheidsindexen van Dow Jones beoordelen de prestaties van ondernemingen die wereldwijd toonaangevend zijn op het gebied van duurzaamheid. Dat gebeurt door middel van een grondige beoordeling van hun economische, milieu- en sociale prestaties op basis van meer dan 50 algemene en sector-specifieke criteria.

DSM
DSM is wereldwijd actief op het gebied van producten voor de voedingsindustrie en de farmaceutische industrie, hoogwaardige materialen en industriële chemicaliën. De onderneming ontwikkelt, produceert en verkoopt innovatieve producten en diensten die bijdragen aan de kwaliteit van het leven. DSM-producten worden gebruikt in een breed scala van eindmarkten en toepassingen, zoals voedings- en gezondheidsproducten voor mens en dier, cosmetica, geneesmiddelen, auto's en andere transportmiddelen, coatings, producten voor de bouw en elektrotechnische en elektronica-producten. DSM's strategie, genaamd Vision 2010 - Building on Strengths, is gericht op winstgevende en innovatieve groei van de specialty-activiteiten van de onderneming. De pijlers van deze strategie zijn marktgedreven groei, innovatie en uitbreiding in opkomende economieën. DSM heeft een jaaromzet van ruim EUR 8 miljard en biedt werk aan zo'n 22.000 mensen wereldwijd. DSM behoort met veel van zijn activiteiten tot de wereldtop. De onderneming heeft vestigingen in Europa, Azië, Afrika en Noord- en Zuid-Amerika. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland. Meer informatie over DSM is te vinden op www.dsm.com.