Politie Gelderland-Zuid

Vechtpartij op skatebaan

Nijmegen, 06-09-2006 o Vrijdagavond 1 september zocht een groep van ongeveer 20 jongeren de confrontatie met een groep van ongeveer 15 personen die met elkaar op de skatebaan aan de Goffertweg stonden.

De groep van 20 was op zoek naar een jongen waarmee zij eerder die dag ook al een confrontatie hadden gehad. Toen de 20 jongeren het terrein opkwamen ging de groep van 15 die er al was uiteen, maar vijf bleven er bij elkaar. Toen er klappen vielen liep één van hen, een 17-jarige inwoner van Ravestein, ook weg. Hij werd ingehaald door enkele anderen en ook mishandeld.

Hij werd meemalen tegen zijn hoofd, zij en benen geschopt en geslagen door meerdere personen. Hij raakte daarbij lichtgewond en heeft dinsdag 5 september aangifte gedaan. Voorts is aangifte gedaan door een 17-jarige Nijmegenaar die ook mishandeld werd door personen uit de groep van 20. Bovendien viel tijdens de confrontatie zijn scooter om waarop vervolgens volgens hem opzettelijk ingetrapt was en er schade ontstond aan de scooter. Daarnaast heeft nog een 17-jarige Nijmegenaar aangifte van mishandeling gedaan, ook hij werd geslagen en geschopt. Naar aanleiding van de drie aangiften stelt de politie nog een nader onderzoek in. (09)