Politie Drenthe

Woensdagmiddag

Assen, 06-09-2006

Slang in de tuin, snakeman in actie
COEVORDEN Een 55-jarige bewoner van de Truus Wijsmullerstraat meldde woensdagmorgen dat er een slang, niet zijnde tuinslang, in zijn tuin rondwaarde. Ter plaatse bleek het te gaan om een mooi rood / geel gekleurde slang. Door medewerkers van stichting the snakeman uit Emmen (stichting voor opvang en logement voor reptielen, meer informatie op www.thesnakeman.nl) is de korenslang opgehaald. Het gaat volgens de specialist om een wurgslang die zich voedt met kleine knaagdieren en verder ongevaarlijk is. De slang vindt de komende weken onderdak bij de stichting. Daar kan de eigenaar hem weer ophalen. Gebeurt dit niet dan zorgt de stichting voor een nieuw thuis voor de slang. (06177105)

Start traject huiselijk geweld
NIEUW RODEN De politie is een traject huiselijk geweld gestart nadat een 43-jarige vrouw uit Nieuw Roden dinsdag melding deed bij de politie van mishandeling. De 35-jarige vriend van de vrouw is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Een traject huiselijk geweld betekent dat gekeken gaat worden of en zo ja hoe het huiselijk geweld gestopt kan worden het doel is geweld in de toekomst te voorkomen. Beide partners moeten instemmen met dit traject waarbij zij hulp krijgen. De politie werkt in dit traject samen met verschillende partners. (06-177063)

Ongeval op fietspad
KLAZIENAVEEN Een 77-jarige man uit Klazienveen heeft een hersenschudding opgelopen na een botsing met een racefietser. De man liep woensdagmorgen met twee aangelijnde honden over het fietspad aan de Dordsedijk. Om dat de ene hond links liep en de andere rechts was daarmee het fietspad geblokkeerd. Door een belsignaal te geven gaf de 54-jarige fietser uit Klazienaveen aan dat hij er aankwam. De man met honden deed een stap opzij, hierdoor dacht de fietser dat er ruimte was om te passeren. Dit bleek niet het geval. Ondank fors remmen bleek een botsing niet te voorkomen.(06-1771500)

Licht letsel na aanrijding
EMMEN Een 15-jarige meisje uit Emmen heeft haar heup gekneusd na een aanrijding. Het meisje reed over de Anna Paulownalaan toen een 17-jarige plaatsgenoot op de bromfiets haar achterop kwam. Het meisje is links afgeslagen het schoolplein op en werd geschept door de bromfietser. Het is onbekend of het meisje haar hand heeft uitgestoken. De bromfietser had een passagier achterop. Zij kwamen samen met de fietsster ten val.(06-177181)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dana Kragten, tel. 0592 - 36 1280.