MINVenW:Ook dit najaar vertraging door onderhoud

Ministerie venw

http://www.minvenw.nl

Rijkswaterstaat werkt ook in de laatste maanden van 2006 volop aan de weg. Met name in de maanden september en oktober vinden op diverse plaatsen onderhoudswerkzaamheden plaats. Het gaat om meerdere onderhoudsklussen die verspreid in het land worden uitgevoerd, maar dan met minder overlast en vertraging per project. Weggebruikers moeten dus rekening houden met langere reistijden. Het advies luidt goed voorbereid op weg te gaan.

In de zomerperiode werden vooral de grote onderhoudsbeurten gedaan, zoals de A4/A10 bij Amsterdam en de A27 bij Gorinchem. Deze gingen gepaard met grote hinder, maar waren lokaal van aard. De grote onderhoudsprojecten stonden voor de zomer op de kalender, gezien de geringere drukte op de weg. Hiervoor is bewust gekozen om de hinder te beperken; andere, minder ingrijpende werkzaamheden vinden eerder of later plaats. Dit najaar werkt Rijkswaterstaat op veel plaatsen tegelijk aan de weg, en niet met grootschalige en langdurige afsluitingen. Wel staan er enkele weekendafsluitingen gepland. Concreet betekent dit dat weggebruikers vaker met vertraging te maken krijgen. Dit zal met name het geval zijn op de A1 ter hoogte van Muiderberg en de A16 bij Rotterdam. Rijkswaterstaat verwacht echter dat de vertraging en hinder per afzonderlijk project minder zullen zijn.

Vaker werkzaamheden
In 2006 en 2007 werkt Rijkswaterstaat meer aan de weg dan normaal. Dat betekent dat weggebruikers vaker met wegwerkzaamheden op rijkswegen krijgen te maken. Het gaat om zo'n tweehonderd projecten, van groot onderhoud, verbreding en aanleg van wegen, kleine asfaltwerkzaamheden tot het vernieuwen van bruggen en viaducten. Dit is nodig om de veiligheid op de weg en de doorstroming van het verkeer ook in de toekomst te waarborgen. De minister van Verkeer en Waterstaat heeft tot en met 2010 in totaal 600 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor werkzaamheden aan de rijkswegen.

Tijdens de werkzaamheden is Rijkswaterstaat er alles aan gelegen om de hinder en de overlast voor weggebruikers zo beperkt mogelijk te houden en het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen. Dit gebeurt onder andere door omleidingroutes in te stellen en weggebruikers duidelijk te informeren. Weggebruikers kunnen voor actuele informatie over wegwerkzaamheden en de te verwachten hinder onder meer terecht op de website www.vananaarbeter.nl en de landelijke informatielijn 0800-8002.