KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

6-9-2006

Matchracen - Team Loos door naar halve finale Delta Lloyd Nederlands Kampioenschap Matchracen in IJmuiden.

In de vooravond op 5 september is er gesteden om een plaats in de halve finale van het Delta Lloyd Nederlands Kampioenschap Matchracen.

De omstandigheden waren uitstekend, een aangename temperatuur en bovenal was er wind. Voor de bezoekers van de Hiswa te Water waren de wedstrijden goed te volgen vanaf de Delta Lloyd pier. Daarnaast werd er op de pier live verslag gedaan van de wedstrijd. De wedstrijden werden op zee voor de kust van IJmuiden gevaren. De teams die zich hadden geplaatst voor de kwartfinale van het NK Matchracen waren team Gaston Loos en team Bart van Breeschoten.

Er wordt een best of three race gevaren. De winnaar van deze
kwartfinale plaatst zich voor de halve finale die aanstaande zaterdag wordt gevaren.

De eerste race was direct spannend vanaf het vijf minuten signaal voor de start. Team Loos pakte gelijk de leiding. Er was goed getimed door team Loos; bij de start waren ze direct goed weg.
Er zijn geen penaltys uitgedeeld in deze race, waardoor team Loos de voorsprong niet meer uit handen heeft gegeven.
In de tweede race werd er in aanloop naar de start veel geprotesteerd. Er werd een penalty aan team Van Breeschoten uitgedeeld, wat de nekslag voor zijn team betekende. Deze voorsprong gaf team Loos niet meer uit handen en werd er vrij gemakkelijk gewonnen.

Vandaag. 6 september 2006, wordt er opnieuw een kwartfinale gevaren om 16.30 uur te volgen vanaf de Delta Lloyd Pier vanaf de Hiswa te Water.

Internetadres: www.watersportverbond.nl/matchracen
E-mailadres:matchracen@watersportverbond.nl