3 VO - Verenigde Verkeers Veiligheids Organisatie

Persbericht

Verslag BVL bijeenkomst 7 juni 2006

Waalwijk,

Op 7 juni 2006 was er een verkeers/bvl bijeenkomst voor verkeersouders, directie en/of leerkrachten van scholen.

Aanwezig:
Namens basisschool De Rank: Jacob Uijl, Hans Mandemakers, René Roosenbrand
Namens basisschool Dr. Hordijk: Jeanne Hummel, Monique Krijnen Namens basisschool Juliana van Stolberg: Mary van Elzingen, Marion Hurkmans, Horst Weipert
Namens Basisschool Besoyen: William van Schijndel Namens basisschool Baardwijk: Miranda de Kock
Gemeente: Leo de Jong
S.O.M. : Cees Elbers
Namens 3VO Waalwijk, Teun Sulsters, Ria Verbeek Afwezig met bericht: Ronald Soemers Externe GGA-coördinator Midden-Brabant
Tel: 06 5153452

Na een welkoms woordje werden de vragen van enkele verkeersouders behandeld, ingezonden vragen waren er niet, maar ter plekke kwamen er toch enkele vragen boven.

De financiën met betrekking tot het BVL ( Brabants Veiligheid Label) blijkt toch een belangrijk punt te zijn, logisch want als een school actief met het bvl gebeuren bezig is of al een gecertificeerde school is, kunnen ze toch een flinke financiële bijdrage krijgen bij projecten.
Zoals b.v. 80 % terug krijgen bij een aankoop van een goede leermethode.
Ook kun je van de gemeente een werkbudget krijgen van 100 euro + 1 euro per leerling.
Daar kan de verkeerscommissie dan kleine aankopen van doen b.v. met de straatspeeldag.
Leo de Jong kon de mensen gelijk op weg helpen over hoe je facturen maakt en in dient.

Rene Roosenbrand, verkeersouder van basisschool de Rank heeft een mooie presentatie gehouden hoe hij, natuurlijk samen met school en gemeente, een aantal projecten heeft gerealiseerd. Eens te meer werd duidelijk wat je samen kunt bereiken, als verkeersouder alleen ben je machteloos, je hebt een verkeerscommissie, leerkrachten en directie nodig, die samen met de verkeersouder het verkeer belangrijk vinden.

Horst Weipert, verkeersouder van de Juliana van Stolberg heeft verteld hoe het proces van het BVL bij hen op school gegaan is. Daaruit bleek dat het een proces is waarin in het begin wat uurtjes gaan zitten, maar als het draait, breidt het zich `vanzelf' uit. Het moeilijkste is vaak het activiteitenplan, maar daar kun je hulp bij krijgen van Cees Elbers, een telefoontje of mailtje is voldoende om de gang in werking te zetten. Telefonisch bereikbaar op de S.O.M./ locatie Waalwijk: 0416674400 op maandag, dinsdag en woensdag of via mail celbers@som-net.nl)

Cees Elbers heeft (met ondersteuning van Leo de Jong), alle criteria punten van het BVL doorgenomen.
De aanwezige van desbetreffende scholen, konden op formulieren invullen of ze aan de punten konden voldoen. Daaruit bleek dat sommige scholen al goed op weg waren.

Cees heeft iedereen geattendeerd op een `verlichtingsproject', voor degene die geïnteresseerd zijn kijk op: www.3vo-oss.nl. Klik op de openingspagina op de wegwijzer `Fietsverlichting'. Binnen `Fietsverlichting' kun je onderaan in de rechterkolom op het aanmeldingsformulier klikken. De kosten bestaan uit de aanschaf van de projectmap en de huur van de koffers per dag. De projectmap heb je voor altijd en evt. wijzigingen / aanvullingen ontvang je gratis. En als Bvl school kun je ook weer 80 % declareren.

De opkomst voor deze avond was helaas wat gering. Zeker van de scholen die zich aan hebben gemeld voor het BVL had ik toch wel iemand verwacht.
Een vraag van een verkeersouder was hoe je anderen, (ouders/leerkrachten/directie), kunt bereiken/ warm krijgen voor de verkeersveiligheid rondom school, want als verkeersouder alleen begin je niets, helaas had niemand hier een antwoord op, het enige wat je kunt doen is aan blijven geven wat en waarom jij het zo belangrijk vindt.
Helaas moet er vaak iets gebeuren voordat een groot gedeelte van de mensen gaan nadenken.

Maar de opzet van de verkeersavond was een avond voor en door de verkeersouders, met de nadruk op het bvl gebeuren, deze opzet is goed gelukt.