HP vernieuwt omvangrijk productportfolio

Met de vernieuwde producten en services kan de klant zich meer concentreren op het werk en de productiviteit vergroten

UTRECHT, 6 september 2006 - HP breidt zijn toch al omvangrijke computerportfolio, bestaande uit producten, diensten en oplossingen, aanzienlijk verder uit. De nieuwe oplossingen zijn specifiek ontworpen om de belangrijkste IT-problemen van zakelijke gebruikers weg te nemen. Volgens onderzoeksbureau IDC maken de uitgaven aan zakelijke PC's, beeldschermen, printers en andere randapparatuur meer dan de helft uit van alle wereldwijde hardwarebestedingen tot 2010, die tussen 2007 en 2010 volgens ramingen bijna 1400 miljard dollar zullen bedragen1. HP's aanbod voor deze zakelijke markt is specifiek ontwikkeld om de belangrijkste IT-zorgen van klanten op de gebieden van infrastructuur, onderhoud, software, beveiliging en kosten2 weg te nemen.

Intelligente technologie lost zakelijke IT-problemen op HP introduceert vandaag een reeks nieuwe of vernieuwde desktopproducten, alsmede nieuwe krachtige notebooks, die alle ontworpen zijn met het oog op veiligheid, betrouwbaarheid en eenvoud van gebruik. Met deze producten hebben bedrijven van elke omvang minder IT-problemen en wordt de algehele arbeidsproductiviteit verbeterd. Alle hieronder aangekondigde producten voldoen aan de RoHS-regelgeving (Reduction of Hazardous Substances) en zijn dus milieuvriendelijker dan eerdere generaties apparatuur.
* HP Compaq dc7700, dc5700 en dc5750 desktop-PC's - HP introduceert drie nieuwe desktop-PC's, die ruim voldoen aan de wensen van zakelijke klanten op het gebied van stabiliteit, prestaties en beveiliging. Deze desktops zijn voorzien van de beveiligings-suite HP ProtectTools3 en zijn uitgerust met de ingebedde security-chip TPM 1.2 (Trusted Platform Module), die meervoudige bescherming van fysieke en intellectuele eigendommen biedt. De desktops beschikken voorts over een uitgebreide reeks beheertools, die de productiviteit in een beheerde IT-omgeving verder verbeteren op het gebied van planning, uitrol en migratie van PC's. Voor zakelijke klanten die het uiterste eisen wat betreft stabiliteit, geavanceerde technologie en prestaties, is de dc7700 ook beschikbaar met de nieuwe Intel vPro-technologie, die het beheer, de beveiliging en de databescherming van PC's aanmerkelijk vereenvoudigt en verbetert. Dit draagt bij aan een kostenreductie tijdens de gehele levensduur van het product.
* HP Compaq dc5700 desktop-PC - Klanten met reguliere computerbehoeften zullen ondervinden dat de Intel-gebaseerde dc5700 een kwalitatief hoogwaardig zakelijk computerplatform vormt, dat een lange, stabiele levensduur kent en betrouwbare prestaties biedt. De dc5750 is bedoeld voor zakelijke power-users in bedrijven van elke omvang en die het stroomverbruik tot een minimum willen beperken. Deze desktop-PC is voorzien van de 'Cool n' Quiet'-technologie van AMD, is standaard voorbereid op een dubbele monitor, heeft een snelle grafische kaart en biedt RAID-mogelijkheden. Zowel de dc5700 als de dc5750 hebben een nieuw chassis dat voor 100% voldoet aan de RoHS-regels. Op dit chassis zit minder verf voor optimale recycling.
* HP xw9400 werkstation - Het nieuwe xw9400 werkstation voor technische gebruikers biedt alles op het gebied van processorkracht en grafische prestaties, in combinatie met enorme I/O-prestaties. Dit uitbreidbare en betrouwbare werkstation is voorzien van twee dual-core AMD-processors en dubbel uitgevoerde, high-end grafische kaarten. De xw9400 zorgt voor een grotere productiviteit van eindgebruikers en is voorzien van het meest uitbreidbare dual-socket chassis van de industrie. Dit leidt tot ongeëvenaarde grafische prestaties voor een persoonlijk werkstation.
* Drie nieuwe LCD-beeldschermen - Het nieuwe LP3065 LCD-beeldscherm markeert HP's entree in de markt voor zeer grote schermen. Het indrukwekkende 30 inch-formaat, in combinatie met de zeer goede prestaties, maakt dit scherm bij uitstek geschikt voor gebruik in professionele creatieve en technische markten. Gebruikers hebben een beter beeld en verlagen de kosten door innovatieve HP-technologie: HP's LCD-monitoren gebruiken slechts eenderde van de energie van conventionele CRT-schermen.
* HP L2045w flat-panel monitor - De ruimbemeten L2045w combineert geavanceerde technologie met een elegant 20-inch breedbeeldscherm. De maximale resolutie bedraagt 1680 x 1050, de kijkhoek is 160 graden en de responstijd bedraagt een flitsende 5 ms. De concurrerend geprijsde LP1965 19-inch LCD flat-panel monitor is ontworpen als vervanger van een traditioneel CRT-scherm en is prima geschikt voor financiële, CAD- en andere data-intensieve applicaties. Deze monitor beschikt over een resolutie van 1280 x 1024 en kent de hoogste contrastratio van alle HP-producten, namelijk 1000:1. De drie nieuwe beeldschermen zullen naar verwachting vanaf 1 november 2006 beschikbaar zijn.
* HP Consolidated Client Infrastructure (CCI) - CCI is de definitieve oplossing voor het verbeteren van de zakelijke continuïteit en het beveiligen van data van zakelijke desktop-gebruikers, terwijl het tegelijkertijd de IT-kosten vermindert en de servicekwaliteit en beheerbaarheid verbetert. CCI centraliseert de processor- en opslag-resources van desktopmachines in eenvoudig te beheren en zeer veilige datacentra. Klanten blijven evenwel over hun bekende en vertrouwde desktopomgeving beschikken, met dezelfde prestaties. CCI zal vanaf 1 november aanstaande worden aangeboden in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.
* HP Scanjet N6010 Document Sheetfeed Scanner - De N6010 komt van pas in kantooromgevingen waar het gewenst is om papieren documenten te digitaliseren, bijvoorbeeld ten behoeve van archiveringsdoeleinden. De nieuwe N6010 scant maximaal 36 beelden per minuut (18 dubbelzijdige pagina's per minuut) in kleur. De scans kunnen in meerdere formaten worden weggeschreven, waaronder bewerkbaar PDF en Microsoft Word.
* HP Compaq Business Notebook en Tablet PC's met Intel Core 2 Duo - De nieuwe HP Compaq notebooks omvatten de 9400, 8400, 7400, 6400, 6300 en 4400 Series. HP's bekroonde lijn van veilige, betrouwbare en eenvoudig te gebruiken zakelijke notebooks en Tablet PC's is nu ook beschikbaar met Intel Core 2 Duo- processors. Klanten zullen de grotere prestaties weten te waarderen, zeker wanneer rekenintensieve applicaties worden gedraaid of om meer taken in minder tijd uit te kunnen voeren. Tegelijkertijd heeft deze grotere snelheid geen negatieve invloed op de uitzonderlijk lange levensduur van de accu's van de HP Business Notebooks, omdat deze nieuwe processors ontworpen zijn om minder stroom te verbruiken. Deze notebooks zijn geschikt voor gebruik met Windows Vista4 en beschermen dus uw investering.

Betrouwbare oplossingen voor eenvoudiger IT-beheer HP biedt een uitgebreid portfolio met oplossingen voor client-beheer, dat klanten op alle niveaus van een beheerde IT-omgeving bijstaat. Daarnaast heeft HP zijn beveiligingsoplossingen voor PC's verbeterd, teneinde belangrijke zakelijke data beter te beschermen.
* HP OpenView Client Configuration Manager 2.0 - Deze oplossing voor configuratiemanagement van hardware en software is vernieuwd en kent belangrijk betere beheermogelijkheden voor Windows client-producten, waaronder nu ook HP thin-clients. Deze betaalbare en eenvoudig te gebruiken oplossing biedt twee keer de schaalbaarheid van de vorige versie en biedt klanten meer beheermogelijkheden, waaronder uitrol en migratie van images van het besturingssysteem, beheer van beveiligingspatches, beheer op afstand, bijhouden van softwaredistributie en -gebruik, alsmede gratis add-on ondersteuning van Intel Active Management Technologie (AMT). HP OpenView Client Configuration Manager biedt ook een ingebouwde investeringsbescherming voor groeiende ondernemingen, door middel van een betaalbaar upgrade-pad naar meer functionaliteit binnen het HP OpenView Configuration Management-portfolio.
* HP Client Manager v6.1 SP2 - HP heeft deze gratis verkrijgbare oplossing voor gecentraliseerd hardware-management uitgebreid, teneinde de beveiliging van HP business desktops, notebooks en werkstations te verbeteren. HP Client Manager herkent en initialiseert nu ook die PC's op een bedrijfsnetwerk, die voorzien zijn van de ingebedde Trusted Platform Module (TPM) beveiliging, zoals HP ProtectTools Embedded Security-chips. Hierdoor kunnen zakelijke gegevens binnen het complete bedrijf beter beschermd worden.
* HP Backup en Recovery Manager - HP Backup en Recovery Manager helpt dataverlies te voorkomen en vermindert de downtime en het aantal telefoontjes naar de helpdesk, door een geautomatiseerde of handmatige databackup. Deze oplossing brengt een aantal herstel- en backup-tools samen, waarmee zakelijke eindgebruikers eenvoudig recovery-CD's of -DVD's kunnen maken voor hun besturingssysteem, alsmede backups kunnen maken naar een tweede schijf of een netwerkschijf, of naar optische media. Bij dataverlies kunnen zoekgeraakte bestanden zo weer eenvoudig worden teruggezet.

Expertise altijd beschikbaar
HP Total Care bestrijkt de volledige levensduur van services, tools en opties, waardoor klanten een gedifferentieerde en betere ervaring met HP hebben. Met HP Total Care beschikken klanten over een complete dienstverlening tijdens elke fase van de computercyclus: tijdens het selecteren, het configureren, beschermen en optimaliseren -- tot aan het recycle-proces.

Om financiële barrières weg te nemen en IT-technologie voor groeiende kleine en middelgrote bedrijven makkelijker toegankelijk te maken, biedt HP een compleet portfolio met lease-opties en financieringsmogelijkheden. De nieuwe Smart Finance-opties voor HP-hardware, HP Care Pack en packaged services voor een vast, maandelijks bedrag5, bieden risicoloze financieringsalternatieven. Deze nemen ook recycling-kosten wegnemen en voorkomen de logistieke hoofdpijn van afgedankte machines. Meer informatie hierover is te vinden op: http://www.hp.com/hpfinancialservices. Bepaalde modellen van de nieuwe HP Compaq dc7700, dc5700 en dc5750 Business Desktops beschikken ook over een 60-dagen probeerversie van de HP Smart Desktop Management Service. Deze state-of-the-art beveiligingsoplossing voor de PC biedt automatische backup en disaster-recovery op afstand, via een veilige offsite opslag. Indien een klant toch data verliest, is er een HP-expert online beschikbaar. Een voorgeïnstalleerde Flash-demo op de nieuwe PC's maakt het voor klanten makkelijker om te begrijpen hoe de service hun IT-investering kan beschermen. Dit gebeurt door middel van databescherming, anti-virus, firewall, spyware-detectie en -verwijdering, bescherming tegen wormen en Trojaanse paarden, Microsoft besturingssysteem-patches en updates, plus een pro-actieve scan op potentiële kwetsbaarheden. Hierdoor blijft het systeem 'gezond'.

HP probeert met zijn producten het milieu zoveel mogelijk te ontzien. Dit gebeurt op verschillende manieren. Zo hebben zakelijke klanten de mogelijkheid om producten aan het eind van hun levensduur aan te bieden bij een HP recycling-punt, waar ze gratis worden gerecycled. Meer informatie over HP's recycling-programma is beschikbaar op http://www.hp.com/recycle.

Over HP
HP is wereldwijd leverancier van technologische oplossingen voor consumenten, bedrijven en instellingen. Het HP aanbod omvat producten en diensten voor een totale IT infrastructuur, personal computing en imaging en printing oplossingen. Over de laatste 4 kwartalen, eindigend op 31 juli 2006, behaalde HP wereldwijd een omzet van $ 90,0 miljard. Meer informatie over HP is te vinden op http://www.hp.nl. (1). "Worldwide IT Spending 2006 - 2010 Forecast: The Worldwide Black Book, versie 1, 2006", door Stephen Minton, Juan Orozco en, Anna Toncheva, IDC. Mei 2006. (2). "Global Market Watch Survey 2006: IT Budget Trends and Priorities", Stephen Minton, IDC. Mei 2006. (3). De HP ProtectTools softwaresuite zit standaard op de HP Compaq dc7700 desktop en zal op de HP Compaq dc5700 en dc5750 desktops worden ondersteund vanaf het eerste kwartaal 2007. TPM 1.2 ingebedde beveiligingschips zijn standaard op alle drie de platforms. (4). Minimum 512 MB geheugen vereist voor het Microsoft Vista besturingssysteem, volledige functionaliteit van MS Vista is afhankelijk van hardwareconfiguratie. (5). Van toepassing op bepaalde Care Pack-services aangeschaft tussen 1 augustus en 31 december 2006. 'Service' is gedefinieerd als een on-site bezoek door een technicus, onderdelen die naar de klant worden gestuurd, of een onderdeel dat naar HP is gestuurd voor een servicebeurt. De meeste HP Care Packs lopen drie tot vier jaar.