Verzamelpersbericht woensdag

's-Hertogenbosch, 06-09-2006

Politie betrapt bedrijfsinbreker op heterdaad

Nieuwkuijk De politie heeft dinsdagavond laat een 32-jarige inwoner uit Amsterdam op heterdaad aan kunnen houden voor een bedrijfsinbraak aan de Kuiper in Nieuwkuijk. Surveillerende agenten zagen een alarm overgaan bij het bedrijfspand en namen poolshoogte. De directe omgeving van het pand werd met diverse surveillance-eenheden afgezet. Agenten die aan de noordkant van het pand op de Tuinbouwweg in Haarsteeg post hadden ingenomen zagen de inbreker nat en bemodderd uit een veld komen. Hij kon even verderop in een maïsveld worden aangehouden. Hij had spullen bij zich die mogelijk van diefstal uit het pand afkomstig waren. Het pand had zowel binnen als buiten braakschade. Met een diensthond is het pand van binnen uitgekamd, hier werd niemand aangetroffen. De verdachte is overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Verdachten koperdiefstal aangehouden

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op een bedrijventerrein aan de Zandzuigerkade in s-Hertogenbosch een 26-jarige Bosschenaar en een 18-jarige man uit Geldermalsen op heterdaad aangehouden. Het tweetal is betrapt op het stelen van kopen vanaf het terrein van een metaalrecyclingbedrijf. Beiden zijn aangehouden.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

s-Hertogenbosch Dinsdagavond heeft de politie een 40-jarige Eindhovenaar aangehouden voor huiselijk geweld en bedreiging. De man wordt ervan verdacht zaterdagavond zijn ex-vriendin in haar woning in de wijk De Haren in s-Hertogenbosch te hebben mishandeld en bedreigd. De man was de woning binnengekomen door het vernielen van de voordeur. Binnen zou hij de vrouw hardhandig hebben beetgepakt en verbaal met de dood hebben bedreigd. Een vriendin van het slachtoffer wist tussenbeiden te komen. De man is aangehouden en ingesloten.

Man verzet zich hevig bij aanhouding

Boxtel In de nacht van dinsdag op woensdag is de Schijndelseweg in Boxtel een 18-jarige inwoner uit die plaats onder heftig verzet aangehouden. De auto waarin de man zat bevond zich onder verdachte omstandigheden op de Schijndelseweg. Bij controle bleek dat de verdachte stond gesignaleerd omdat hij nog DNA moest afstaan. Hij zou zich door geen zeventig agenten aan laten houden en dreigde met geweld. Uiteindelijk is hij onder verzet aangehouden en op het bureau ingesloten.

Illegale vreemdeling aangehouden

Vught De politie heeft dinsdagavond bij een horecagelegenheid aan de Peperstraat in Vught een 30-jarige Egyptenaar aangehouden. De man verrichtte werkzaamheden in de keuken en kon zich niet legitimeren. De man kon niet aannemelijk maken dat hij legaal in Nederland verbleef. Hij is ter vaststelling van zijn identiteit en verblijfsstatus in Vreemdelingenbewaring gesteld.

Openbare dronkenschap

Sint Oedenrode Dinsdagmiddag heeft de politie aan de Rijkevorsel van Kessellaan een 42-jarige man aangehouden voor openbare dronkenschap. Ook kon hij niet voldoen aan de legitimatieplicht. De man heeft een procesverbaal gekregen en ter ontnuchtering ingesloten.

Rijbewijs ingevorderd

Oss De politie heeft dinsdagavond een 27-jarige automobilist uit Nuland aangehouden. Bij een controle op de Ruwaardstraat bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden na openlijke geweldpleging

Oss De politie heeft dinsdag twee verdachten (beiden 46 jaar) uit Oss aangehouden voor openlijke geweldpleging in een café aan de Berghemseweg jl. zondagavond. Zij worden ervan verdacht die avond meerdere personen te hebben geslagen en een ruit van de cafédeur te hebben vernield. Eventuele getuigen worden verzocht zich bij de politie te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Twee mannen aangehouden met gestolen auto en inbrekersgereedschap

Maashees De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 23-jarige man en een 50-jarige man, beiden uit Polen, aangehouden. Vanuit de Hulderstraat kreeg de politie een melding dat twee personen in een woning probeerden in te breken. In de omgeving, in de Goeystraat, zag de politie twee mannen rijden die aan het signalement voldeden. Om hun identiteit vast te stellen zijn zij meegenomen naar het bureau, waar bleek dat de auto waarin ze reden gestolen was in Eindhoven. Hierop zijn de mannen aangehouden. In de auto lag inbrekersgereedschap waaronder schroevedraaiers en handschoenen. Ze zijn in verzekering gesteld.