Persberichten 06/09 middag

Regio, 06-09-2006

Warmond Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar een inbraak in een woning aan de Narcissenhof. De inbraak vond plaats in de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 september. Er werden gaatjes in een raamsponning geboord waarna door de ontstane openingen de sluitboompjes ontsloten en het raam geopend kon worden. Uit de woning zijn een laptop en een mobiele telefoon gestolen. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Leiden Aanhoudingen voor geweld De politie heeft woensdag 6 september rond 06.40 uur aan het Rapenburg een 22 jarige man uit Leiden en een 28 jarige man uit Voorschoten aangehouden. De twee hadden daar over diverse autos gelopen waardoor er schade was ontstaan. De politie heeft inmiddels drie aangiften van autobezitters binnen. De verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek in deze zaak voort.

Alphen aan den Rijn Aanhouding De politie heeft dinsdag 5 september, rond 22.00 uur, een 32 jarige man uit Alphen aangehouden op verdenking van het in het bezit zijn van een vuurwapen of een voorwerp gelijkend op een vuurwapen. De man was die avond door een getuige gezien in het Bospark, de man had toen een vuurwapen in zijn hand. De getuige belde de politie die direct actie ondernam. Agenten troffen een man die aan het signalement voldeed aan. De man werd gefouilleerd maar er werd geen vuurwapen aangetroffen. Op het bureau werd hij door middel van een spiegelconfrontatie herkend door de getuige. De verdachte verklaarde vervolgens dat hij die avond in het bezit was geweest van een nepwapen die hij vervolgens in de sloot had gegooid. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ter Aar Medicijnen gestolen De politie maakt bekend dat op dinsdag 5 september van een 60 jarige vrouw uit Ter Aar haar hartmedicijnen uit een tas zijn gestolen. De medicijnen, een spuitflesje, lang ongeveer 10 centimeter en met een diameter van ongeveer 2 centimeter is rood van kleur met een witte dop. Het medicijn kan in handen van kinderen en bij ondeskundig gebruik gevaarlijk zijn. Een ieder die het medicijn vindt wordt gevraagd dit af te leveren bij een apotheek of bij de plaatselijke politie.

De vrouw ontdekte de diefstal na een bezoek aan de apotheek aan de Essenlaan. Zij was daar tussen 11.45 uur en 12.15 uur en liet haar tas met daarin de medicijnen maar ook portemonnee en andere zaken buiten bij haar fiets staan. Toen ze naar buiten kwam ontdekte ze dat haar tas was verdwenen. Later in de middag kreeg de politie de melding van de apotheek dat de tas daar weer gevonden was. De medicijnen en een sleutelbos waren uit de tas verdwenen.

--- einde berichten ---