VVD


6-9-2006

Persverklaring Mark Rutte over open brief Anton van Schijndel

Op initiatief van Mark Rutte is aan het begin van de middag contact geweest tussen Rutte en Anton van Schijndel. Rutte heeft in dat gesprek duidelijk gemaakt buitengewoon ongelukkig te zijn met het opereren van Van Schijndel in het afgelopen etmaal.

Inhoudelijke discussie is in een democratische partij zeer gewenst. Het publiekelijk aanvallen van mensen in de eigen partij en vervolgens de eigen standpunten proberen af te dwingen via het dreigement van overstappen naar een andere partij, is volgens Rutte echter niet te tolereren.

Rutte heeft Van Schijndel voor de keus gesteld. Van Schijndel trekt via een brief zijn eisen in en laat weten voor 100% gecommitteerd te zijn aan de VVD óf hij stelt zijn zetel onmiddellijk ter beschikking.

Van Schijndel heeft laten weten op beide opties niet in te gaan. Rutte heeft daarop besloten Van Schijndel uit de fractie te zetten.

Wat de nu lopende interne verkiezingen voor de volgorde van de kandidatenlijst betreft: hij zal verwijderd worden van de kandidatenlijst en geen onderdeel uitmaken van de uitslag.

6 september 2006