Politie Haaglanden

Extra persbericht: Getuigenoproep: ontvoering meisje

Den Haag, 06-09-2006

Getuigenoproep: ontvoering meisje
Den Haag - Een 12-jarige meisje uit Den Haag werd dinsdag 5 september rond 13.45 uur slachtoffer van een ontvoering onder bedreiging van een mes in de speeltuin aan de Bontekoekade. Zij werd door een man benaderd en gedwongen om met hem mee te lopen. Zij liepen via de Goudriaankade linksaf de Laakbrug op om vervolgens weer linksaf de Neherkade op te lopen. Vervolgens liepen zij langs de waterkant. In de opening in het aldaar gelegen geluidsscherm staken zij de Neherkade over en liepen vermoedelijk de Gemaalstraat in. Vervolgens zijn zij rechtsaf de Laakweg op gelopen in de richting van de Rijswijkseweg. Hier zag het slachtoffer kans om de verdachte in zijn rechterhand te bijten en weg te rennen. Tijdens het lopen werd het meisje de gehele weg door de verdachte vastgehouden.

De verdachte betreft een negroïde man van ongeveer 30 jaar oud, zwarte dik gewatteerde jas met capuchon over het hoofd. Hij droeg witte schoenen met het nike teken op de zijkant van de schoen.

De politie verzoekt getuigen die informatie hebben, contact op te nemen met politiebureau Zuiderpark via tel: 0900 88 44.