Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (06-09-2006)

OOSTERHOUT NB, 6 september 2006

Politie houdt twee mannen aan voor bedreiging en vernieling

OOSTERHOUT: De politie heeft dinsdagmiddag twee mannen van 20 en 53 jaar uit Oosterhout aangehouden. Zij worden er van verdacht een 46-jarige man uit Den Hout te hebben bedreigd en vernielingen te hebben aangebracht aan zijn auto. Het slachtoffer, tevens toezichthouder van natuurmonumenten, reed op de zandweg van de Pannenhuisstraat, toen de 20-jarige verdachte hem tegemoet kwam rijden in een landbouwvoertuig. Op deze weg mogen geen vrachtautos rijden. De toezichthouder besloot hem de weg te blokkeren. Hierop ontstond er een discussie, waarbij de verdachte ook tegen het portier van de auto zou hebben geschopt. De verdachte riep de hulp in van zijn vader, die met een graafmachine aan de andere kant aan kwam rijden en de jeep van het slachtoffer klemzette. Hierna volgde een handgemeen waarbij de carkit in de auto sneuvelde. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De politie heeft beide mannen in verzekering gesteld en verhoord. Woensdag zijn zij weer in vrijheid gesteld.

Man moet rijbewijs inleveren

WAALWIJK: De politie heeft woensdagnacht rond 03.40 uur op de Burgemeester Smeelelaan een 44-jarige man uit Waalwijk aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Hij blies 1020 ug/l. Dat leverde hem een rijverbod van 13 uur op. Ook moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Twee wielrenners gewond na val

RIJEN: Disndagavond zijn twee wielrenners gewond geraakt nadat zij ten val waren gekomen op de Vijf Eiken. Eén van hen zou zijn gaan slingeren en daardoor zijn gevallen. Het slachtoffer dat hierachter reed kon hem niet meer ontwijken en viel ook. Twee ambulances brachten de gewonden naar het ziekenhuis om heb daar verder te kunnen behandelen aan hun verwondingen.

Inbraak in winkel

SLEEUWIJK: Woensdagnacht nam de politie polshoogte bij een winkel aan de Esdoornlaan, nadat daar rond 3.40 uur het inbraakalarm was afgegaan. Er bleek te zijn ingebroken. Men kwam binnen via een kapotgeslagen ruit en heeft sigaretten meegenomen. De politie heeft buurtonderzoek gedaan en doet sporenonderzoek.

Bromfietser gewond na aanrijding met auto

SPRANG CAPELLE: Een 25-jarige bromfietser is gistermiddag rond 14.00 uur licht gewond geraakt. De man kwam uit de richting van de Heistraat en reed op de Dick Flemmingstraat. Hij wilde een bestelauto inhalen, toen deze linksaf sloeg om een parkeerplaats op te rijden. De verwondingen vielen mee. De man heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.

Twee personen gewond na kop-staart aanrijding

OOSTERHOUT: Een 35-jarige bestuurster heeft dinsdagmiddag rond 16.40 uur een ongeluk veroorzaakt doordat zij even werd afgeleid door haar kinderen. De vrouw wilde vanaf de Bovensteweg de Max Havelaarstraat inslaan, en reed op een auto die stilstond voor de verkeerslichten op de Bovensteweg. Deze bestuurder reed ook weer op de auto die voor hem stond. Beide bestuurders van de aangereden autos zijn naar het ziekenhuis overgebracht, met pijn in de nek en rug.

Man mishandeld in café

OOSTERHOUT: Een 29-jarige man uit Oosterhout is dinsdagavond zwaar mishandeld in een café aan De Braak. Hij werd met vuisten in het gezicht geslagen en met een biljartkeu in zijn rug geslagen. Doordat andere gasten ingrepen kon een eind aan de mishandeling worden gemaakt. De man is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. De dader is bekend, de politie onderzoekt de zaak.

Auteur: Manon Erkens