Project Gemeente Westland

jongeren om mening
Gemeente vraagt Westlandse jongeren om mening

De gemeente Westland gaat binnenkort een enquête houden onder de 8.600 Westlandse jongeren van 12 tot en met 17 jaar. De enquête is het startsein voor het nieuwe project voor jeugdbeleid: Veilig Opgroeien in Westland.

De uitvoering van het project is een van de actiepunten van de nota Naar samenhangend jeugdbeleid die in maart 2005 door de gemeenteraad is vastgesteld.

De gemeente hecht veel waarde aan een goed jeugdbeleid en wil plannen ontwikkelen voor een verdere verbetering van de omstandigheden waarin kinderen opgroeien. Het project start met een enquête. De bedoeling hiervan is een beeld te krijgen van wat jongeren bezighoudt en wat voor hen belangrijk is. Zo kan de gemeente haar plannen beter laten aansluiten op de behoeften van jongeren.

De vragen gaan onder andere over school, vrienden, gezin en familie en de buurt waarin de jongere woont. De enquête is anoniem, dus niemand weet welke antwoorden door een jongere gegeven zijn. Het bureau ADV voert de enquête uit. De jongeren ontvangen op 12 of 13 september allemaal een inlogbrief waarmee ze via internet de enquête kunnen invullen. Als ze thuis niet beschikken over internet kan voor het invullen van de enquête gebruik worden gemaakt van een computer op school in het Westland, bij een van de jongerencentra of bij een van de Westlandse bibliotheken.
Onder de jongeren die de enquête invullen wordt een aantal prijzen verloot die worden uitgereikt door de wethouder Jeugd en Jongeren, Ben van der Stee.

Met de antwoorden van de enquête wordt per kern een analyse, een jeugdprofiel, gemaakt van de risico- en beschermende factoren in de kern. Op basis van het jeugdprofiel per kern wordt besloten in welke kern of kernen het project als eerste wordt uitgevoerd. De resultaten van de enquête worden in het voorjaar van 2007 bekend gemaakt . Het gemeentelijke initiatief wordt ondersteund door Veilig Opgroeien in Zuid-Holland, een project van de provincie Zuid-Holland.

Redactie: voor meer informatie over dit persbericht kunt u terecht bij B.F. Assies, Communicatie-adviseur, tel 0174-673 303, e-mail: bfassies@gemeentewestland.nl