Gemeente Eindhoven

Persbericht 6 september 2006, 215

Deelname Brainport Eindhoven aan handelsmissie naar India

Op uitnodiging van staatssecretaris Karien van Gennip neemt burgemeester Sakkers deze week deel aan een handelsreis naar India. Het doel van de reis is om de businesscontacten tussen Nederland en India te versterken. De staatssecretaris wil graag Nederlandse bedrijven interesseren voor het zakendoen met India en de economische betrekking verdiepen. De reis richt zich op onder andere op ICT en biotechnologie.

Brainport

Vanuit Brainport Eindhoven is deze handelsreis een unieke gelegenheid. Daarmee toont Eindhoven aan dat het wezenlijk onderdeel uitmaakt van de Nederlandse economie. Daarnaast zijn in de regio Eindhoven veel hightech kenniswerkers uit India werkzaam en zijn hier meerdere Indiase bedrijven gevestigd.

Indiase cultuur

Burgemeester Sakkers geeft aan dat hij zeer onder de indruk is van de cultuur. Om die goed te leren kennen, zijn de ervaringen ter plaatse, belangrijk. Hij wil graag na terugkeer de Indiase gemeenschap in Eindhoven ontmoeten. Hij zou het fijn vinden om te horen hoe Indiase bedrijven nu begeleid worden bij hun vestiging in Nederland en deze regio. Daarnaast wil hij de kenniswerkers zelf, hun familie en organisaties nader leren kennen om zo te weten te komen wat zij doen of ze het naar hun zin hebben. Dit alles om te kijken wat daarin verbeterd kan worden.