MKB-Nederland

6-09-2006
Werkgevers willen onderhandelen over zorgverzekering (Persbericht)

Werkgevers moeten met verzekeringsmaatschappijen kunnen onderhandelen over de werkgeversbijdrage aan de zorgverzekering en meer zeggenschap krijgen over de besteding van deze middelen. Dit blijkt uit onderzoek van MKB-Nederland en Delta Lloyd onder brancheorganisaties en mkb-werkgevers.

Op dit moment dragen werkgevers aan de ziektekosten bij via een vaste heffing van 6,5 procent van het brutojaarsalaris van de werknemer. Daarbij moeten werkgevers zich van overheidswege inspannen om het verzuim omlaag te brengen en werknemers te re?ntegreren. Een daling van verzuimkosten en kosten voor de zorg leidt in dit systeem echter niet tot een verlaging van de werkgeversaanslag van 6,5 procent. Dat klopt niet, vinden MKB-Nederland en Delta Lloyd. Als het ziekteverzuim daalt, kan ook de premie omlaag.

Bedrijven moeten met verzekeraars bovendien specifieke arrangementen kunnen afsluiten, gebaseerd op de risicos die in de verschillende branches van invloed zijn op het ziekteverzuim. Werkgevers betalen op dit moment fors mee aan de zorgverzekering, maar hebben geen enkele invloed op de manier waarop het geld wordt ingezet.

060906_MKB-NL en Delta Lloyd.pdf

MKB-Nederland, Brassersplein 1, 2612 CT Delft, Tel: 015 2191212 ? MKB-Nederland, 2006 | Disclaimer |