KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

6-9-2006

ONK Draken, Vastgoedcup Aken, Ynglingstarttraining en
trainersopleidingen op het ISCM

Drukte en gezelligheid op het ISCM in Medemblik.

ONK Draken
Het ONK Draken wordt traditioneel in vier dagen gevaren op het IJsselmeer voor Medemblik. De K.Z. & R.V. Hollandia geeft leiding aan de wedstrijden van donderdag t/m zondag. Er zijn ca. 35 deelnemers.

Vastgoedcup voor Aken
Vrijdag strijden de Aken om de Vastgoedcup. In navolging van het ONK Aken wat vorig weekend is verzeild, is dit een mooie afsluiting van het bezoek van de Aken aan het Regatta Center Medemblik (Jachthaven, Restaurant Berrisz en Zeilwedstrijdcentrum)

Yngling starttraining
Het weekend is op initiatief van Annemieke Bes, Rob Sepers en Maarten Jamin een Yngling starttraining gepland als voorloper op het ONK Olympische Klassen wat de week er op wordt gehouden in Medemblik. Een kleine 20 Ynglings doen mee, waaronder de Yngling kernploeg teams, de teams van het Volvo Talent Team en teams vanuit de Yngling Club Holland.

Trainersopleidingen
40 Optimisten worden verwacht door Rob Sepers, die leiding geeft aan de opleiding voor Optimist trainers. De Optimist trainers worden bijgeschoold. Het centrale thema is bootsnelheid.
Daarnaast begint Bart van Breemen zaterdag met een theroretische eerste voorbereidingsdag met een combinatie groep van toekomstige verenigingstrainers en zeilwedstrijdtrainers. In de herfst zullen twee weekenden praktijk volgen.

Clubkampioenschappen WSV Bestevaer
Dit weekend houdt de WSV Bestevaer zijn clubkampioenschappen vanuit het clubhuis (onderdeel van het ISCM) van de vereniging. De groeiende club heeft deze zomer weer zomercursussen voor de jeugd georganiseerd en naast de traditionele zeilwedstrijden worden er ook voor de beginnende jeugd diverse festiviteiten verzorgd.