Politie Midden- en West Brabant

District Breda woensdag 6 september

BREDA, 6 september 2006

Automobilist onder invloed

BREDA: De politie heeft dinsdagmiddag rond 14.10 uur een 48-jarige inwoner van Hilvarenbeek aangehouden die beschonken aan de Molstraat werd aangetroffen. De politie kreeg een melding van een omwonende die vertelde dat de man tegen de gevel van zijn woning stond te urineren en vervolgens in de auto stapte. Agenten konden de automobilist even later laten stoppen. Ook het rijbewijs van de Hilvarenbeker was verlopen; hij kreeg een rijverbod van drie uur. Na verhoor werd hij met een proces-verbaal op straat gezet.

Winkeldieven aangehouden

BREDA: Een 19-jarige Bredanaar is dinsdagmiddag rond 14.45 uur aangehouden bij een bouwmarkt aan de Grenssteen. Hij wilde diverse goederen, onder meer een borenset, pluggen en een schroevendraaier, meenemen zonder die te betalen. Een beveiliger zag dat en hield de man aan, zodat hij later kon worden overgedragen aan de politie. Na verhoor kon de winkeldief naar huis, met een proces-verbaal in zijn binnenzak.

ETTEN-LEUR: De politie heeft woensdagochtend rond 12.40 uur een 44-jarige inwoonster van Etten-Leur aangehouden in verband met winkeldiefstal. Zij probeerde bij een supermarkt aan de Markt boodschappen met een waarde van nog geen 6 euro te stelen. Ze werd echter betrapt door winkelpersoneel. De vrouw heeft na verhoor een dagvaarding meekregen en zal zich in een later stadium voor de rechter moeten verantwoorden.

BREDA: Een 25-jarige Griekse zonder vaste woon- of verblijfplaats is woensdagmiddag rond 14.30 uur aangehouden bij een warenhuis aan de Ginnekenstraat voor lokaalvredebreuk. De vrouw had een winkelverbod na een eerder gepleegde winkeldiefstal, maar betrad toch het pand. Een beveiliger hield haar daarop aan. De Griekse gedroeg zich erg recalcitrant in de richting van de beveiliger. Ook toen agenten haar mee naar het bureau wilden nemen, probeerde ze eenmaal buiten te vluchten, maar dat mislukte. Ze is ingesloten.

Twee jongens aangehouden met joint in Valkenberg

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag kort voor 14.00 uur twee jongens aangehouden in het park Valkenberg. De twee 17-jarige inwoners van Oosterhout waren een joint aan het roken. Na verhoor zijn ze met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Snelheidscontroles in Rijsbergen en Zundert

BREDA: Bij een snelheidscontrole op de Ettenesweg in Rijsbergen zijn woensdagmorgen 701 passanten gecontroleerd, van hen reden er 8 harder dan de toegestane 80 km/uur. De koploper daarbij was een automobilist die 92 km/uur reed.

Op de Rucphensweg in Zundert werden woensdagmiddag 2 bekeuringen uitgeschreven, op een totaal van 802 passanten. Ter plaatste mag 80 km/uur gereden worden, de highscore was 96 km/uur.

De snelheidscontroles in het district Breda vinden plaats op locaties waar doorgaans de maximale snelheid (fors) wordt overschreden. Harder rijden dan de toegestane snelheid levert gevaarlijke situaties op in het verkeer en maakt ook anno 2006 nog onnodig veel slachtoffers. Vandaar dat de politie met deze controles automobilisten en andere weggebruikers wil wijzen op de risicos van een te hoge snelheid.

Auteur: Andre van den Hul